zondag, 03 mei 2015 19:00

37 ronden voor de Masters 60+

37 ronden voor de Masters 60+ Foto: Hans Geerlings

Houten - 3 mei 2015. Voor de tweede maal werd de wielerronde van Houten gereden. Het parcours leidde over bedrijventerrein De Meerpaal.

Er werd in verschillende categoriƫn gereden, maar de 60+ categorie beet het spits af. In deze groep hadden er zeker 45 man ingeschreven. Deze renners moesten 37 maal de rit over het bedrijventerrein doen voordat zij na 50 Km konden gaan finishen. Al gauw nam er een renner de leiding en die bleef geruime tijd ver voor op de rest van het peleton rijden. In de loop van de rit konden 2 renners aanhaken en deze kopgroep bleef tot aan het eind van de rit bij elkaar, maar wisselden regelmatig van plek in de kopgroep. Bij de finish had de kopgroep een aantal renners van het peleton op een ronde gereden.
Uiteraard waren en bloemen voor de winnaars, en natuurlijk werden die vergezeld door een gebruikelijke kus van de ronde-miss.

Later op de dag werd er door de Masters 50+ een afstand van 60 Km gereden, en de groep amateurs/Sportklasse-rijders sloten de rendag af met een afstand van 60Km.

Foto's: Hans Geerlings

(c) Hans Geerlings_Wielerronde01.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde02.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde03.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde04.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde05.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde06.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde07.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde08.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde09.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde10.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde11.jpg(c) Hans Geerlings_Wielerronde12.jpg