dinsdag, 24 november 2015 17:38

Tinkerinq bouw marathon: Bouw je eigen 3D printer.

Vanaf afgelopen donderdagavond 19 november tot en met zaterdagmiddag 21 november hebben 8 zeer enthousiaste mensen hun eigen 3D-printer gebouwd onder begeleiding van TinkerinQ in de bibliotheek van Houten. TinkerinQ - ontstaan vanuit de Krachtfabriek -  is een nieuwe organisatie in Houten die mensen in staat stelt om kennis te maken met de nieuwe maakindustrie.

Dit doen ze door apparatuur ter beschikking te stellen, workshops en cursussen te geven en bijvoorbeeld ook bouwmarathons voor het bouwen van 3D-printers te organiseren.

Het bouwproces tijdens de bouwmarathon is opgedeeld in kleine stapjes, zodat iedereen het kan volgen. Vragen van deelnemers konden door de begeleiders van TinkerinQ of door één van de medebouwers beantwoord worden.

De 3D printer die gebouwd is, is een Reprappro Fisher v1 Delta.
Reprappro is het bedrijf van Adrian Bowyer, de professor die 9 jaar terug het open source project startte waar bijna alle 3D printers tegenwoordig op gebaseerd zijn. Reprappro staat voor ‘replicating rapid prototyper’.Een reprap 3D printer kan een groot deel van zijn onderdelen zelf printen.

Voor nog meer info kun je kijken op de eigen site; http://tinkerinq.nl/

01.jpg02.jpg09.jpg11.jpg14.jpg15.jpg16.jpg18.jpg20.jpg23.jpg24.jpg