vrijdag, 27 november 2015 15:28

Het planten van de laatste nieuwe boom op de Rondwegwal.

Het planten van de laatste nieuwe boom op de Rondwegwal. foto's: Peter de Vlieger

Wethouder Herman Geerdes plantte vrijdag 27 november samen met de heer en mevrouw Vernooij, de heer de Rooy (De Rooy Logistiek) en Rijkswaterstaat de laatste nieuwe boom op de Rondwegwal. Het gaat hierbij om een Linde (Tilia cordata).

De afgelopen jaren heeft de kastanjeziekte enorme gaten geslagen in de karakteristieke bomenrij langs de Rondweg, reden waarom alle zieke bomen zijn gekapt. Om de zieke bomen te kunnen vervangen, heeft de gemeente in 2014 circa 550 nieuwe bomen gekregen van Rijkswaterstaat ter compensatie van de bomen die door Rijkswaterstaat zijn verwijderd langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze bomen zijn omstreeks november 2014 geplant.
Inmiddels is de laatste fase van het aanplanten van nieuwe bomen op de Rondwegwal tot stand gekomen mede dankzij (financiële) bijdrage van De heer De Rooy en Vernooij, zij moesten bos compenseren en hebben ervoor gekozen om dat op de Rondwegwal te doen. Daarmee kon een groot deel van de Rondwegwal worden beplant en was het mogelijk om gezamenlijk de laatste nieuwe boom op de wal te planten.

 

 

BoomRondweg_00a.jpgBoomRondweg_02a.jpgBoomRondweg_03a.jpgBoomRondweg_05a.jpgBoomRondweg_1a.jpgBoomRondweg_6a.jpgBoomRondweg_7a.jpg