vrijdag, 15 april 2016 17:55

1e Minecraft Event

Organisatoren Luca Fifis, Thijmen van der Meer en Stan Gnodde ( v.l.n.r.) Organisatoren Luca Fifis, Thijmen van der Meer en Stan Gnodde ( v.l.n.r.) Hans Geerlings

Houten - 15 april 2016. Minecraft is een populair computerspel onder jongeren, waarbij er kubusvormige objecten gemaakt en geplaatst kunnen worden. Jongens en meisjes die het willen leren spelen of er nog beter in willen worden konden afgelopen vrijdagmiddag meedoen aan het 1e Minecraft Event in de Bibliotheek Houten-Centrum.

Minecraft-kenners Luca Fifis, Stan Gnodde en Thijmen van der Meer, alle drie brugklassers zijn de organisatoren van deze middag, waarbij zij een tutorial gaven, en een bouwwedstrijd en een PvP-wedstrijd organiseerden. Het Minecraft Event duurt een paar uur. Jongens en meisjes van 8 tot 13 jaar die mee wilden doen hadden zich via de website van de Bibliotheek opgegeven. De deelnemers moesten hun eigen laptop met het programma Minecraft erop geïnstalleerd meenemen naar het event.
Er waren zo’n kleine 30 jongeren op het Event af gekomen in de bibliotheek. Als opdracht kregen de deelnemers mee dat zij een villa konden gaan bouwen. Na enkele opstartproblemen met o.a. de Server, konden zij naar hartelust aanvangen met het bouwen.