woensdag, 11 mei 2016 14:19

Tumult bij FC Delta Sports

Tumult bij FC Delta Sports Foto: Hans Geerlings

Houten - 10 mei 2016. De EHBO afdeling Houten heeft wederom hun jaarlijkse grote oefening gehouden, en was daarvoor op bezoek bij FC Delta Sports aan de Kruisboog met het onderstaande scenario:

Op Veld vijf vindt een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen twee naburige voetbalclubs. Een van de vaders ergert zich aan het foutieve fluiten van de scheidsrechter en slaat hem tijdens een felle discussie in zijn gezicht met als resultaat een flink blauw oog. De moeder van de scheids en de vrouw van de man die sloeg, krijgen aan de zijlijn een aanvaring met veel haren getrek en krabwonden in het gezicht. Onder het publiek heerst aardig onrust, er wordt stennis gemaakt.
 Ondertussen is de bal over het hek gevlogen. De persoon die hulp wil gaan halen in het clubgebouw geeft echter een duw tegen de poort waardoor de vrouw die de bal wilde gaan halen met haar vingers tussen het hek en het slotgedeelte van de poort komt. (knokkels blauw en opgezet.) De toeschouwer die naar het clubgebouw snelt ziet op de hoogte van de zendmast het stoepje over het hoofd en komt ten val. Zij verstuikt hierbij haar enkel. Een andere vrouw is hier bijgekomen maar weet ook niet wat te doen?
 Beneden in het clubgebouw wordt er melding gedaan van de ongeregeldheden aan de man van dienst door zijn vrouw. Hij schrikt hier zo van dat hij een hartinfarct krijgt. Zijn vrouw is helemaal overstuur. Vervolgens wil er iemand van boven naar beneden gaan om de ingeroepen ambulance op te gaan vangen maar deze valt door de snelheid op de steile trap onderuit en valt achteruit (schedelbasisfractuur en gebroken pols door opvangen van de klap). Een goedwillende omstander wil gaan helpen maar doet dit foutief. Door willen optillen sleuren e.d. om hem/haar van de trap af te krijgen. De vriendin van degene die van de trap valt ziet dit gebeuren en wordt onwel. (flauwte) Ze gaat op het bankje zitten en is wat afwezig. Boven op het terras zijn twee inmiddels behoorlijk aangeschoten jongedames aan het geinen waarbij een op het randje bij het hek klimt. Zij schiet er echter vanaf en belandt met haar kin op de muur (tand door haar lip en stukje tand eraf). Haar vriendin vindt al dat bloed maar heel erg eng en weet niet wat te doen. (paniek).
 Een vrouw heeft in het tumult ontstaan bij de wedstrijd een flinke stomp in haar buik gekregen. Zij is nu op het toilet en heeft een miskraam gekregen. Dit gaat gepaard met veel bloedverlies en haar vriendin is paniekerig op zoek naar iemand die kan helpen en maandverband heeft (veel). In de keuken heeft iemand snacks in de frituur gedaan waar veel ijs aan zat. Door het spetteren heeft zij zich lelijk verbrand en gilt het uit van pijn. Vanuit de bar wordt geroepen en in de consternatie loopt degene die net broodjes aan het smeren was naar de bar en steekt daar de barhulp die net de keuken in wilde stormen met het mes in de borst (net onder sleutelbeen) De broodjessmeerder kan alle paniek niet aan die om hem heen gebeurt en loopt als een kip zonder kop van keuken naar voor en achter de bar. Een klant die aan de bar zit wil er vlug vanaf om te gaan helpen maar schiet uit en komt ten val waardoor hij zijn onderbeen breekt omdat deze tussen de barkruk terecht komt tijdens de val.
Foto's: Hans Geerlings

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden en meer informatie vinden op www:ehbohouten.nl

EBHO_oefening01b.jpgEBHO_oefening02b.jpgEBHO_oefening03b.jpgEBHO_oefening04b.jpgEBHO_oefening05b.jpgEBHO_oefening06b.jpgEBHO_oefening07b.jpgEBHO_oefening08b.jpgEBHO_oefening09b.jpgEBHO_oefening10b.jpg