woensdag, 12 oktober 2016 15:18

vlinderidylle

vlinderidylle Foto's: Hans Geerlings

Houten - 12 oktober 2016. Wethouder Herman Geerdes heeft het startsein gegeven voor het inzaaien van een Vlinderidylle aan de Water- en Voorveste.

Hiervoor is ruim 8000 m2 gazon omgevormd tot een bloemenweide. De voedzame bovenlaag is verwijderd en de grond wordt ingezaaid met een meerjarig bloemenmengsel. De Vlinderidylle komt tot stand door een samenwerking tussen de gemeente, de Milieuwerkgroep Houten, Natuur en Milieu Educatie (NME), Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN), de krachtfabriek en de Bijenhoudersvereniging en wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de Vlinderstichting.
De aanwezige kinderen mochten ook meehelpen met het inzaaien door ’zaadbommetjes’, waarin verschillende zaden bij elkaar gekneed waren, te gooien en uit te strooien over het gazon. Nu ziet het er natuurlijk nog kaal uit, maar in het voorjaar moet er een weelderige bloemenzee van meerjarige planten komen te staan. Ook zal er een insecten- en bijenhotel geplaatst worden. De wethouder ook al een passende naam voor de vlinderidylle bedacht, en gaf het de naam ”Fladdertuin”.

Foto’s Hans Geerlings

Vlinderidylle01.jpgVlinderidylle02.jpgVlinderidylle03.jpgVlinderidylle04.jpgVlinderidylle05.jpgVlinderidylle06.jpgVlinderidylle07.jpgVlinderidylle08.jpg