Cultuur

Afgelopen december is er bij de Voedselbank Houten weer een inzameling geweest van Douwe Egberts spaarpunten. Dit keer zijn er 129.024 punten gedoneerd. Net iets minder dan het record van vorig jaar, maar opnieuw een hele mooie opbrengst.

Carnavalsvereniging de Platneuzen in Schalkwijk heeft besloten carnaval in februari aan te passen. Op Facebook van de de vereniging staat:

,,Lieve Platneuzen,

Met pijn in ons hart moeten wij jullie mededelen dat wij dit jaar wederom geen Carnaval kunnen vieren op de manier die jullie van ons gewend zijn.

Er is in 2021 hard gewerkt aan een goede samenwerking tussen ANWB AutoMaatje en Vervoer Houten met de elektrokarren. De beide – zeer succesvolle - initiatieven hebben elkaar veel te bieden. Het bestuur van stichting Duurzaam Vervoer Houten én ‘van Houten&co’ hebben besloten dat ANWB AutoMaatje per 1 januari 2022 ondergebracht gaat worden bij stichting Duurzaam Vervoer Houten.

Cultuur

Er was in Houten in 2022 geen officiële nieuwjaarduik. Enkele enthousiastelingen gingen op 1 januari op eigen initiatief  bij de Rietplas wel het water in.

In 't Goy zijn dit jaar weer veel huizen op zijn mooist in kerstsfeer versierd. Alle reden voor een wandelingetje of een fietstochtje naar 't Goy.

Op 18 december 2021 kleurden de  kerstmannen en -vrouwen van de Santa Run Houten in het rood. De  jaarlijkse Santarun was dit jaar voor de 6e keer gestart. 

Cultuur

Zaterdag 29 januari organiseert Stichting Veilig Houten de GRATIS workshop "Oog voor onveiligheid" Vaak zien inwoners meer dan dat ze denken. Het verdachte gedrag word alleen niet als zodanig herkent.

Cursus&co van ‘van Houten&co’ heeft een nieuwe activiteit: Wandelfit met EddieBeweegt. In samenwerking met wandeltrainer Eddie Heerings is er een wekelijkse training van een uur opgezet.

mededelingen van The Work-Shop over de komende activiteiten.

Cultuur

Voor een journalistieke opdracht wil Veerle Stronkhorst in contact  komen met ouderen uit Houten. Het is de bedoeling dat zij een kort  tv-programma maakt over de woonsituatie in Houten.

Nu het nieuwe jaar is begonnen ben jij misschien ook al aan het oriënteren om wat meer te gaan bewegen. De lockdown maakt het ons nu moeilijk, maar zodra deze voorbij is zijn er mogelijkheden! Cursus&co van ‘van Houten&co’ organiseert bijvoorbeeld iedere woensdagavond Country Line Dance voor starters in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor). 

Radio 538 zet zich van 17 tot en met 24 december met 12 missies in voor verschillende goede doelen. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een plaat aanvragen, en vanuit het hele land worden acties opgezet om geld op te halen. Zo ook door de 8-jarige Koen van der Veen uit ’t Goy.