Cultuur

De Jonge Ontdekker heeft elke woensdagmiddag een bestaande voetbalgroep voor kinderen die een afstand ervaren tot het reguliere voetbal. In Schalkwijk op het voetbalveld maken zij kennis op een veilige manier met een voetbaltraining.

Basisschool De Zevensprong kreeg deze week de Groene Vlag uitgereikt. Dit is de eerste Houtense basisschool die dit internationale keurmerk voor duurzame scholen krijgt.

Afgelopen week is de Senioren Fitmaand van start gegaan! Een maand waarin bewegen voor ouderen centraal staat, maar waar ook volop aandacht is voor ontmoeting, gezondheid en gezelligheid.

Cultuur

Het was op 12 oktober 2019 de eerste keer dat een Oktoberfest plaats vond op het Plein. Aan alles was gedacht. Lange tafels waar alle bezoekers aan konden zitten, een line-up met Tiroler artiesten zoals het Houtense kapel Die Holzers.

Op de Coming Out Day, vrijdag 11 oktober 2019, wapperde de Regenboogvlag voor de ingang van het gemeentehuis van Houten. Op deze dag wil men benadrukken dat iedereen zich vrij en veilig moet kunnen voelen om zichzelf te zijn.

De Werkgroep Fairtrade gemeente Houten lanceerde vrijdag 11 oktber 2019 samen Wethouder Herman Geerdes de app en website Eerlijk Winkelen Houten. Deze maken het consumenten gemakkelijker om in de gemeente Houten winkels en restaurants te vinden met biologische, fairtrade of tweedehands producten.

Cultuur

 Voor alle volwassenen die het apenkooien op 4 oktober gemist hebben; de activiteit wordt nogmaals georganiseerd op vrijdag 15 november in Sporthal de Wetering vanaf 20.00 uur.

Van zondag 20 t/m vrijdag 25 oktober is het tijd voor het leukste jeugdtheaterfestival in de vakantie! Aan de Slinger pakt uit met drie jeugdtheatervoorstellingen, twee jeugdfilms, randprogrammering en vrolijke aankleding.

Op zaterdag 19 oktober 2019 begint het knotseizoen 2019 – 2020 voor de knotgroep Houten. We gaan wilgen knotten rond de boerderij van de familie de Kruijf aan de Lekdijk 14 in Schalkwijk (vlakbij de weg naar de veerpont Culemborg).

Cultuur

Heeft u het Cultuurfeest op woensdag 30 oktober al in uw agenda staan? De Houtense Cultuurtafel nodigt u uit om tijdens deze vierde editie van het Cultuurfeest van 20.00 tot 22.15 uur in Aan de Slinger mee te luisteren, denken en praten over de toekomst van het ‘Cultuurplein’.

Wil je graag schaken zonder verplichtingen van een competitie? Wees dan welkom bij de schaakclub ‘Schaaksoos 50+’. Deze schaakclub komt iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar op de eerste etage in Huis van Houten.

Dit jaar voor het eerst, kan je via een nieuwe website halloweenhouten.nl laten zien op welke adressen er iets leuks of bijzonders te zien is tijdens Halloween avond. (dat kan zijn op 26 of 31 oktober).