Cultuur

Op zondag 15 augustus is het 76 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam met de capitulatie van Japan. Deze historische dag herdenken we met een korte plechtigheid bij het herdenkingsmonument op het Plein, waarbij iedereen van harte welkom is.

Nu dat het hoog water weer gezakt is kan de Liniepont vanaf vrijdag 30 juli weer van start met de normale dienstregeling.

Er gaat een streep door het plan van het Windpark Goyerbrug aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Schalkwijk. Er mag voorlopig niet worden gebouwd. De omgevingsvergunning is door de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vernietigd.   

Cultuur

Op donderdag 22 juli 2021  waren Nicole van Berkel en Sietske Werensteijn van "Veilig Houten" in Schalkwijk te vinden. Voor de campagne "Vreemd?! Herken een drugslab" waren ze met de campagnekar neergestreken voor de plaatselijke buurtsuper.

Op 7 juli 2021 waren de laatste wedstrijden van de groepen 6-7 en 8 van acht verschillende Houtense basisscholen voor een plaats in de finale van Nederlandse Kampioenschappen Stoepranden.

Op 29 juni 2021 is het regenboog-zebrapad in Houten officieel geopend. Wethouder Kees van Dalen en wethouder Jan Overweg verrichtten de openingsdaad door het zebrapad over te steken, gevolgd door alle initiatiefnemers en betrokkenden.

Cultuur

De data van de Appelplukdagen bij boerderij  Nieuw Slagmaat zijn bekend: za 25 & zo 26 sept en ook za 2 en zo 3 oktober. De dagen dat we helemaal uitpakken (binnen evt. Corona-richtlijnen uiteraard) en die we ook als onze open dagen beschouwen.

Op zondag 15 augustus organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar jaarlijkse fietsexcursie langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit keer met een speciaal tintje, omdat de Unesco de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de lijst van Werelderfgoed heeft gezet.


Op 14 en 15 augustus 2021 komt de Kinderkaravaan van circus Snor naar Pand Pannenkoek in Schalkwijk.

Cultuur

Als je net op eigen benen staat, heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  
Kamers met Aandacht helpt kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid.

Wat zijn we blij dat we weer open mogen op de locaties van ‘van Houten&co’! Volgende week beginnen wij met het opstarten van een paar activiteiten voor specifieke doelgroepen. Eén van de activiteiten die wij organisaren is: op de koffie in de 'Droomcirkel'. 

De groep Amnety International Houten gaat boeken inzamelen en wil in september de Boekenmarkt organiseren.