Cultuur

Wilt u cultuur steunen en weet u niet goed hoe? Word dan Theatervriend! Mede dankzij onze Theatervrienden houden we cultuur springlevend in Houten. Als dank ontmoeten we onze Theatervrienden op de jaarlijkse Vriendenbijeenkomst in mei met een mooi programma en een hapje en drankje.

Diogo de Andrade Rodrigues van OBS de Velduil en Yassine Lakbiyach van OBS Ridderspoor uit Houten hebben donderdag 29 februari op schrikkeldag de voorleeswedstrijd in de gemeente Houten gewonnen.

 In de Bibliotheken Houten-Centrum en Houten-Schoneveld werden woensdagochtend 24 januari 2024 De Nationale Voorleesdagen feestelijk geopend met een gezellig voorleesontbijt.

Cultuur

In het weekend van 13 en 14 april 2024 vonden de Houtense Kunstfietsdagen plaats. Op talrijke locaties, in ateliers en werkplaatsen, in publieke ruimten en bij mensen thuis kon kunst van Houtense bodem bekeken worden.

In het weekend van 13 en 14 april 2024 vonden de Houtense Kunstfietsdagen plaats. De opening van dit evenement gebeurde in het Theater aan de Slinger, alwaar een expositie van talrijke kunstwerken van Houtense kunstenaars te zien zijn.

Tijdens het weekend van 10 februari 2023  was 't Goy omgedoopt tot Laetste Stuyverdorp. Van vrijdag tot en met maandag stond alles in het teken van carnaval.

Cultuur

Het kan je niet ontgaan zijn: met het recent via Snowstar Records uitgekomen prachtalbum ‘Video Days’ keerde de Utrechter Kim Janssen – mét nieuwe bandnaam Cape Sleep – de afgelopen weken terug op het podium.

Op zondag 21 april ontvangen we Twin Bridges uit Portland, Oregon in De Groeverij. Deze band laat klassieke- en kamermuziek feilloos samensmelten met folk en indie.

Het Open Podium Houten wordt (bijna) iedere woensdagmiddag gehouden in de foyer van het Theater aan de Slinger. Sinds de start in mei 2023 zijn er een reeks heel gezellige, verbindende en inspirerende bijeenkomsten geweest!

Cultuur

Tijdens deze Wijkexpeditie verbeelden theatermakers, musici en zangkoren een eigen verhaal over bijzondere plekken op het eiland van Schalkwijk. Bezoekers leggen wandelend of fietsend een route af tussen drie verschillende locaties. Op al deze locaties wordt een mooie voorstelling vertoond. 

Het is alweer bijna kerstvakantie! De leesmediaconsulent Ilona van de bibliotheek tipt voor deze vakantie haar favoriete kinderboeken om lekker te lezen.

Kunstenaars gezocht voor Pakje Kunst. Wil je kleine kunstwerken maken voor Pakje Kunst?