Cultuur

Jana Smith-Visser heeft op  19 maart 2020 haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Ze heeft haar taken als wethouder van gezondheid, zorg en welzijn, jeugd en kunst en cultuur per direct neergelegd.

Gemeente Houten krijgt subsidie van het Rijk en van de Provincie Utrecht voor Fort Honswijk. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 3,4 miljoen euro. Dit is te besteden aan restauratie en verduurzaming van het culturele erfgoed.

Burgemeester Gilbert Isabella is maandag 16 maart door Omroep Houten geïnterviewd. Luister hier het interview op Houten FM terug. Houtenaren zetten zich in voor plaatsgenoten die hulp vragen. 'Hartverwarmend', noemt burgemeester Gilbert Isabella de verschillende initiatieven.

Cultuur

Op woensdag 11 maart plantte wethouder Herman Geerdes samen met een aantal kinderen uit de Kinderraad en wethouder Jana Smith het eerste kleine Houtens bosje.

Wethouder Herman Geerdes onthulde woensdag 4 maart 2020 de eerste nieuwe grotere appelgroene afvalbak voor in de buitenruimte van Houten. Dit vond plaats ter hoogte van de Jeu de boulebaan bij Het Kant.

Op 3 maart 2020 vond de tweede editie plaats van Houten On Stage. Bij deze gelegenheid gingen ruim 200 beroepsbeoefenaren in gesprek met de VMBO leerlingen van Houten over hun beroep en werkdag.

Cultuur

De komst van 60.000 vluchtelingen in 2015 heeft Bright Richards geïnspireerd om ‘The Bright Side of Life’ te maken. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev.

Op zaterdag 21 maart 2020 houdt Muziekvereniging Caecilia haar jaarconcert in De Wiese in Schalkwijk. Vanaf 20.00 uur spelen alle geledingen van de vereniging een kleurrijk programma, want het thema is KLEUREN.

Bonjour! Het is weer tijd om een stukje Frankrijk naar Houten te halen! Op donderdag 12 maart wil Sportpunt Houten, samen met de ouderen uit Houten, de Koffieplus voor Senioren in het teken zetten van het Franse spelletje Jeu de Boules.

Cultuur

Werk mee aan een duurzaam Houten door een korte online vragenlijst in te vullen. Het is een klein onderzoek in opdracht van EnergieRijk Houten die de mening en gedrag van huizenbezitters in Houten wil weten over vloerisolatie.

De Zingende Vuurtoren is een gemengd koor. Het repertoire bestaat uit Nederlandse liedjes van smartlap tot 'gouwe ouwe'. Het koor wordt begeleid door een accordeonist en een basgitarist.
Zing je graag?

Sinds 22 november 2019 is er een nieuwe breiclub van het Nationaal Ouderenfonds in Houten. Hier zijn jong en oud wekelijks welkom om op een laagdrempelige manier te (leren) handwerken, breien of haken, onder het genot van een kopje koffie en goede gesprekken.