Cultuur

Op 25 februari 2021 presenteert de gemeente Houten de neutrale informatievoorziening over de Ruimtelijke Koers middels een informatieve referendumbrochure én de nieuwe website www.referendumruimtelijkekoers.nl

De Cultuurnacht Houten zal op 27 maart digitaal worden gehouden. Afgelopen periode ontving de organisatie van heel veel mensen mooie brieven en verzoeken om de cultuurnacht toch door te laten gaan. 

Burgemeester Gilbert Isabella van de gemeente Houten heeft vrijdag 12 februari 2021  de aftrap verricht voor de opkomstcampagne referendum Ruimtelijke Koers Houten.

Cultuur

In het weekend van 13 februari 2021 kon iedereen nog een keer genieten van het schaatsen op natuurijs.

Op veel plekken in Houten kon op 11 februari 2021 al worden geschaatst.

De sneeuw zorgde in de gemeente Houten voor mooi plaatjes. En de kinderen vermaakten zich best met sleetjes en sneeuwballen.

Cultuur

Inschrijfperiode blok 2 start maandag 15 februari.  Met de Jeugdpas Sport & Cultuur kan de Houtense jeugd kiezen uit verschillende korte cursussen van sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Houten.

Nu de lockdown nog wat langer duurt, wil Theater Aan de Slinger de hersencellen opschudden en zien of alle theaterweetjes en filmfeitjes nog op een rijtje staan. Tijd om te quizen!

.De komende twee jaar gaan zo’n 15 leden van KODH hun werk exposeren in het Medisch Centrum Dorp in Houten. In het Medisch Centrum Dorp zijn aanwezig huisartsen, apotheek, fysiotherapie, psychologie en diëtetiek.

Cultuur

Helpen jullie mee zaterdag 27 februari 2021 met het aanleggen van minibosjes op de Molenzoom?

.In maart en april speuren vrijwilligers direct na zonsondergang de fietspaden af in Houten. Er wordt gezocht naar padden en kikkers, die vervolgens met een emmer naar de waterkant worden verplaatst. Hierdoor voorkomen we dat ze worden platgereden.

In 2021 wil de Coöperatie Duurzaam Eiland zich met het project ‘Asbest er af en zon op het dak’ hard gaan maken voor de opwek van meer zonne-energie van daken op het Eiland van Schalkwijk.