Cultuur

De ‘Haak en Brei Maar Raak’ groep, die iedere maandagochtend bij ‘van Houten&co’ bij elkaar komt om de mooiste creaties te haken en breien, heeft € 400,00 ingezameld voor de Dierenambulance. Woensdag 10 mei 2023 werd het geld overhandigd. 

Stichting Mooi ’t Goy en gemeente Houten ontwikkelen  samen met bewoners een plan voor de bouw van ongeveer 50 woningen. Aan de Beusichemseweg is ruimte voor deze woningen.

.Wereldwinkel Houten schenkt cadeaubonnen aan alle klanten en vrijwilligers van de Voedselbank Houten. Hiermee koppelt de Wereldwinkel het belang van het werk van de voedselbank aan het belang van fairtrade.

Cultuur

Op donderdag 18 mei 2023 was na 12 jaar weer het Heerlijk Houten Festival in het Oude Dorp. Het was een middag vol speelmogelijkheden voor kinderen en het was ook genieten voor de volwassenen. 

 Vrijdag 12 mei 2023 was weer de Vijfwal Family Run. Na de aanmelding en opwarming werd er gestart.

De eerste Vrijheidslunch in Houten was op vrijdag 5 mei 2023. Ondanks de regen zaten rond de fontein naast het gemeentehuis tweehonderd mensen aan lange tafels voor een heerlijke lunch.

Cultuur

Ook dit jaar zijn er weer mooie films geselecteerd voor de Buitenbioscoop. De films starten in juni en juli om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is.

Zaterdag 1 juli 2023 vindt de finale plaats van het Nederlands kampioenschap bommetje springen. Finalisten vanuit 50 andere zwembaden komen naar Optisport De Wetering In Houten voor de strijd om de titel.

Wijkwerkplaats de Meerkoet is een ontmoetingsplek in de wijk Houten Noordoost. Een groot deel van de activiteiten in de Meerkoet wordt georganiseerd door buurtbewoners zelf. Meestal zijn activiteiten gratis en wordt alleen voor een kopje koffie of thee een kleine bijdrage gevraagd.

Cultuur

Op woensdag 7 Juni vindt de Doortrappen fietsvalpreventietraining “Stevig op de pedalen” plaat in The Dome in Houten.

Staatsbosbeheer is een recreatieonderzoek gestart om beter inzicht te krijgen hoe bezoekers bos Nieuw Wulven gebruiken, hoe zij de natuur en recreatie waarderen en of er nog iets gemist wordt.

Op zaterdag 20 mei vindt de opening van Werkschuur in Nieuw Wulven plaats. Deze wordt vooral gebruikt door mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, als hun vaste accommodatie. Daarnaast gaan natuurorganisaties van Houten er gebruik van maken voor excursies, activiteiten en kastruimte.