Cultuur

Dinsdag 16 juli was de officiële start van dit nieuwe project waar nu al 100 mensen aan deelnemen. Wethouder Ria Frowijn kreeg als deelnemer haar eerste opdracht overhandigd.

 Op 8 juli begon de grote verbouwing van Aan de Slinger. De 296 stoelen uit de Theaterzaal kregen een nieuwe bestemming: het Cultuurhuis in Dolyna, Oekraïne. Burgemeester Gilbert Isabella had de eer om de eerste stoel in de vrachtwagen te laden.

De wedstrijd Nederland-Frankrijk van vrijdag 21 juni mocht dan eindigen in een gelijkspel, voor de VoorleesExpress Lek & IJssel betekende het die avond winst! De Rotary Club Houten-Castellum organiseerde tijdens deze voetbalwedstrijd namelijk een benefietavond, waarvan de kaartverkoop ten goede kwam aan de VoorleesExpress Lek & IJssel.

Cultuur

In het weekend van 13 en 14 april 2024 vonden de Houtense Kunstfietsdagen plaats. Op talrijke locaties, in ateliers en werkplaatsen, in publieke ruimten en bij mensen thuis kon kunst van Houtense bodem bekeken worden.

In het weekend van 13 en 14 april 2024 vonden de Houtense Kunstfietsdagen plaats. De opening van dit evenement gebeurde in het Theater aan de Slinger, alwaar een expositie van talrijke kunstwerken van Houtense kunstenaars te zien zijn.

Tijdens het weekend van 10 februari 2023  was 't Goy omgedoopt tot Laetste Stuyverdorp. Van vrijdag tot en met maandag stond alles in het teken van carnaval.

Cultuur

De afgelopen weken is Bip, het leesmonster van de Bibliotheek, langs gegaan op verschillende groepen van de voorschoolse educatie en basisscholen in Houten. Bip wordt deze zomer 5 jaar en nodigt alle kinderen van 2 t/m 10 jaar uit zijn verjaardag te vieren tijdens Zomerlezen met Bip!

Op zondag 30 juni 2024 van 11.00 tot 16.00 uur is museum Dijkmagazijn De Heul in Schalkwijk (Provincialeweg 70) weer geopend met de tentoonstelling “Mensen en monumenten”. Van de vele monumenten komen uiteraard de drie kerken aan bod: De hervormde kerken van Schalkwijk en Tull en ’t Waal en de katholieke Heilige Michaelkerk in Schalkwijk.

Op dinsdag 25 juni van 15.30 tot 18.00 uur zijn cultuurmakelaar Bea Nederhoff en cultuurambtenaar Julia Terlunen in de foyer van Aan de Slinger aanwezig om Houtense cultuurmakers te helpen bij hun vragen. Bruis je van de ideeën en kun je hulp gebruiken om je plan van de grond te krijgen? Bea en Julia helpen je graag.

Cultuur

Op zondag 6 oktober 2024 organiseert Aan de Slinger weer het gezelligste festival van Houten: Gluren bij de Buren! Verschillende huiskamers openen hun deuren voor publiek en bieden een podium aan muzikanten, dichters, dansers, beeldend kunstenaars en theatermakers.

De Houtense auteur Conny Hoogendoorn organiseert een wedstrijd. De deelnemers kunnen een prachtige plek veroveren in de bundel Houtense Honderdjes. En weet je, de royalty's komen voor 100% ten goede aan het Hospice Kromme Rijnstreek.

Tijdens deze Wijkexpeditie verbeelden theatermakers, musici en zangkoren een eigen verhaal over bijzondere plekken op het eiland van Schalkwijk. Bezoekers leggen wandelend of fietsend een route af tussen drie verschillende locaties. Op al deze locaties wordt een mooie voorstelling vertoond.