Cultuur

Houten kent zo veel gezichten, zo veel verhalen. Zij krijgen een gezicht met de serie Nieuwe Houtenaren. Nieuwe Houtenaren worden gevat in beeld en tekst en daar wordt een mooie fototentoonstelling van gemaakt. Op 22 november wordt deze geopend in Theater Aan de Slinger. Daarnaast verschijnt er wekelijks in ’t Groentje een portret van een Nieuwe Houtenaar.

In samenwerking met Consultatiebureau Houten start de Bibliotheek Houten daarom nu, in de Week van de Opvoeding, een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen: de BoekStart-coach. De samenwerkingsovereenkomst daarvoor is vandaag ondertekend door Annemarie Doesburg (Bibliotheek Lek & IJssel) en Jolande van der Molen (GGD regio Utrecht).

Sinds maandag 11 september is de theaterfoyer van Aan de Slinger iedere werkdag opengesteld voor iedereen die graag buitenshuis wil werken op een bijzondere en inspirerende locatie. Edwin Brouwer las in de krant over deze mogelijkheid en maakte als eerste bezoeker gebruik van een flexwerkplek in de foyer. Dat was reden voor een feestelijk onthaal! Als eerste flexwerker ontving hij een strippenkaart van cateraar ‘Deksels Lekker’ en kan daarmee tijdens zijn komende bezoeken een lekkere lunch bestellen.

Cultuur

De stichting Kunst om de Hoek organiseerde  op zaterdag 16 september  de 7e Houtense Kunstmarkt. De kraampjes stonden rondom het Oude Politiebureau. Het regenachtige weerhield de kunstliefhebbers er niet van om te komen. Er was weer veel moois te zien.

kunstmarkt_00a.jpgkunstmarkt_01a.jpgkunstmarkt_02a.jpgkunstmarkt_03a.jpgkunstmarkt_04a.jpgkunstmarkt_05a.jpgkunstmarkt_06a.jpgkunstmarkt_07a.jpg

Bij basisschool 't Schoolhuijs in Houten was op 30 juni 2017 een vrolijk optreden van het Schoolplein Orkest.  Er werd muziek gemaakt met ballonen, kokosnoten, blikjes, steigerbuizen en zelfs op afvalbakken. Het leverde een verrassend en gevarieerd optreden op.

Zangliefhebbers konden zaterdag 8 april meedoen met de repetitie van het Houtens Kamerkoor Rondo. Vol enthousiasme werden de bekendste koordelen van het zangstuk Carmina Burana van Carl Orff ingestudeerd. Zeg 'Star Wars' en menigeen fluit of zingt spontaan de openingsmaten van 'O Fortuna' waarmee de Carmina Burana begint.

Cultuur

Elke laatste vrijdag in september kun je Nederlandse liedjes zingen met elkaar. Voor statushouders, nieuwkomers en alle andere Houtenaren.

Zin om weer eens lekker te dansen en actief bezig te zijn met leeftijdsgenoten uit de buurt? Dan is er nu een leuke mogelijkheid om het weer eens te proberen met ‘Gouden Dans, u in het theater’. In 15 dansrepetities maken één of twee groepen senioren onder leiding van een choreograaf een korte theatrale dansvoorstelling. De repetities zijn iedere maandagochtend, vanaf 10.00 uur in Theater Aan de Slinger.

Je kent ze wel, van die mensen die heel erg goed zijn in iets. Het lijkt wel of alles ze meezit in het leven. Nicky is zo’n meisje. Ze is nog maar 21 en is nu al een groot artiest. Ze heeft haar eigen persoonlijk assistent, visagist en stylist. Ik bedoel maar! Ze kan echt dansen en zingen als de beste. Al haar concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht.

Cultuur

Hoe belangrijk is de bibliotheek in Houten voor u? Wat vindt u van het huidige aanbod? En wat vindt u ervan dat de bibliotheek bijvoorbeeld met meer vrijwilligers is gaan werken?

Vanaf 23 oktober aanstaande starten de repetities voor het project Gouden Dans. Enthousiaste ouderen van 65+ maken in 15 repetities een mooie Cubaanse dansvoorstelling. De repetities zijn iedere maandagochtend in Theater Aan de Slinger. De voorstelling, met aansluitend een Danssalon, wordt op zondagmiddag 28 januari 2018 aan publiek gepresenteerd.

Wij zijn een enthousiaste groep mensen die (hoofdzakelijk Nederlandstalige) eigentijdse/christelijke liederen wil laten horen.

Vanaf oktober 2017 starten we met het kerstrepertoire, dus wil je alleen met het kerst mee doen, ben je ook van harte welkom!