Cultuur

Wethouder Herman Geerdes licht deze plannen toe: De Ruimtelijke Koers legt het fundament voor toekomstig wonen in Houten. Houten en de omliggende regio zijn erg in trek. Veel mensen willen hier blijven of komen wonen. De komende jaren zijn in Houten veel nieuwe woningen nodig.

Woensdag 22 mei zijn de jaarlijkse Koning Willem I College Awards weer uitgereikt; één voor Vakmanschap, één voor Innovatie, één voor bijdrage aan de Community en één voor een Bijzonder verhaal.

Op woensdag 8 mei heeft wethouder Jana Smith-Visser het jaarverslag van ‘van Houten&co’ over 2018 in ontvangst genomen. Het jaarverslag werd overhandigd door  Willy Lageveen, directeur-bestuurder.

Cultuur

De fietsweek is afgetrapt met Fiets ‘m d’r in op de Rietplas. Houtenaren kregen de kans om over de befaamde baan te rijden, bekend van Te Land, ter zee en in de Lucht.

Vrijdag vond de 15e editie van de  Loop door Houten plaats. Meer dan 1650 mensen namen deel aan dit gezellige evenement dat inmiddels een goede traditie is. De 5 kilometer loop was zoals ieder jaar het meest populair.

De avondvierdaagse in Houten is op 21 mei 2019 weer begonnen. Van dinsdag tot en met vrijdag wordt dit jaar voor de 36e keer de Houtense Avondvierdaagse gelopen.

Cultuur

Kom dansen op vrolijke country muziek in Amerikaanse sferen. Op de woensdagen 12 juni, 10 juli en 14 augustus wordt er door ‘van Houten&co’, de Country Line Instuif georganiseerd.

De schilder- en tekenclub “Laat Talent” heeft op vrijdag 24 mei in de Huiskamer van ‘van Houten&co’ in Huis van Houten een tentoonstelling geopend. Door Gijs van den Berg en Nico Croes werd een onzichtbaar doek weggetrokken, waarna de kleurrijke kunstwerken zichtbaar werden. 

Op 28/06 organiseert Willem van Rooij een netwerkborrel voor zzp’ers in en rond Houten. De bijeenkomst is niet commercieel. 

Cultuur

Als jij na de schoolvakantie voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaat,  kan je in aanmerking komen voor een gratis schoolspullen-pas van €50.

Kom dan naar de bijeenkomst op woensdag 5 juni om 20.00 uur tot 22.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst willen we graag met je in gesprek over de flora en fauna in Houten.

Van september 2019 tot en met mei 2020 vindt het project De Vlinder plaats. De Vlinder is een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten Centrum. In 25 repetities maken 40 ouderen onder leiding van een choreograaf een danstheatervoorstelling in Aan de Slinger.