Cultuur

Op 5 februari 2019 tekenden de gemeente Houten en Natuurlijke Recreatie Nieuw Wulven B.V. een anterieure ontwikkelovereenkomst om samen te werken aan het initiatief Het Nieuwe Bos Wulven.  In het gebied aan de noordkant van bos Nieuw Wulven ontwikkelt Natuurlijke Recreatie Nieuw Wulven B.V. in samenwerking met Staatsbosbeheer en gemeente Houten een restaurant, recreatieve voorzieningen, een parkeerterrein en een nieuwe afslag aan de Rondweg.

Elke twee jaar wordt in Houten een jongerenpeiling gehouden. Jongeren van 16 tot en met 23 jaar wordt gevraagd hoe zij het vinden om in Houten te wonen.

Afgelopen maandagavond 4 februari zijn in een sportieve en feestelijke setting de winnaars bekend gemaakt van het 8e Sportgala Houten!

Cultuur

Zondagmiddag 17-2-19 werd Schalkwijk opgeschrikt door de carnavalsoptocht die door velen werd aangegrepen om de draak te steken met zaken die in het dorp spelen. Met fanfare St. Caecilia voorop en afgesloten door de Prinsenwagen slingerde de bonte stoet door Platneuzendorp.

Reuring Aan de Slinger en Kunst om de Hoek organiserden samen op zaterdag 9 februari, in samen werking met Aan de Slinger, de 'Live Portretsessie' van 2019. Door 3 portretschilders, een portrettekenaar en een beeldhouwerwerd gewerkt aan een portret van Lucas Hoenson.

Dinner at Six

Herenweg 6
3991 DS Houten
Telefoon  030 2746272
Website https://dinneratsix.nl

Geopend dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur

Cultuur

Op zondag 10 maart organiseert Aan de Slinger voor de vierde maal het Korenfestival in Houten! Het wordt een dag vol workshops en presentaties voor publiek. Workshops voor iedereen

Op maandag 11 maart van 19.30 tot 21.00 uur start de eerste introductiecursus Kabbala. Kabbala is een millennia oude wijsheid die de geestelijke (spirituele) werelden beschrijft.

In de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen! Op dinsdag 26 februari kunnen Houtense jongeren tussen 10 en 23 jaar je mee naar een escaperoom, 'Prison Island' in Utrecht!

Cultuur

Op vrijdag 1 maart start de nieuwe beginnersklas in Houten met een vrijblijvende introductie les.

Hou jij van (strip)tekenen of heb je dit altijd al eens willen leren?! Vanaf 21 februari is er elke donderdagavond in jongerencentrum Enter een tekenclub! Iedere week komen we bij elkaar met een groepje jongeren die allemaal van tekenen houden.

De speeltuin en de kinderboerderij gaan weer open op meer dagen in de week. In de voorjaarsvakantie (25 februari - 3 maart) elke dag van 13:00 - 17:00 uur. Na 3 maart op woensdag - zondag van 13:00 tot 17:00 uur.