Cultuur

Begin 2020, aan het begin van de corona-periode, werd ANWB AutoMaatje Houten, onderdeel van ‘van Houten&co’, opgericht. In september 2021 is het rijden van de 2500e rit niet ongemerkt voorbij gegaan. De klant van deze rit is in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en een lunchbon!

Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een Sinterklaas Intocht in Houten op 20 november 2021. Het zal dit jaar anders dan anders zijn maar daardoor zeker niet minder leuk!

De VONK is overgeslagen! Op vrijdag 15 oktober is met een bijzondere openingsshow de eerste editie van lichtkunstfestival VONK begonnen. Tot en met 23 oktober exposeren licht- en videokunstenaars met hun werken op het monumentale Fort bij ‘t Hemeltje in Houten.

Cultuur

Met de expositie (im)p op 22, 23 en 24 oktober exposeren 22 kunstenaars in de oude Thermen Houten.
In dit expositieweekend is in het markante pand van de oude sauna een grote diversiteit aan werk te zien: van sculpturen, schilderijen, tekeningen en installaties tot tape art en bewegende objecten. Het grote, kleurrijke gebouw en de binnentuin van de voormalige sauna zijn op zichzelf al een kunstwerk en nodigt de exposanten uit om daarop te reageren.

Van 15 t/m 23 okt verlicht VONK Fort bij ’t Hemeltje. Op deze prachtige locatie, die tevens cultureel erfgoed is, vindt het allereerste lichtkunstfestival van Houten plaats. Rondom, over en dóór het 19e-eeuwse fort loopt een bijzondere en interactieve lichtkunstroute met spannende waterprojecties, performance art, lichtprojecties, interactieve installaties en meer.

 

Meer dan dertig jaar winkelen inwoners van Houten en omgeving er al. De Dikke Boom is een begrip. De naam van het pand aan de Odijkseweg verwijst naar de 176 jarige Populier die op het terrein stond, tot die in 2013 is geveld. In al die jaren is er nooit ingrijpend verbouwd aan het pand dat in eerste instantie onderdak bood aan een groentewinkel, slagerij, bakker en de supermarkt. In 2007 werden er wat aanpassingen gedaan na het vertrek van de groentewinkel.

Cultuur

Vanaf donderdag 28 oktober wordt er weer iedere laatste donderdag van de maand BINGO georganiseerd door Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, in Huis van Houten (boven de bibliotheek aan het Onderdoor).

Na de herfstvakantie zijn iedere maandagmiddag en –avond breakdancelessen gestart in Jongerencentrum Enter, onderdeel van ‘van Houten&co’. Er zijn vier groepen op verschillende niveaus, van beginner tot pro. 

De halve finale van het Ouderen Songfestival is op 31 oktober 2021 in Houten. Het Ouderen Songfestival, hét songfestival voor zangliefhebbers van 55 en ouder, bestaat 30 jaar! 

Cultuur

Op dinsdag 16 november wordt er weer gestart met het Wijketen in Wijkcentrum Schoneveld. Iedere derde dinsdag van de maand bent u vanaf 18.00 uur van harte welkom om elkaar te ontmoeten en te genieten van een lekkere maaltijd. 

Vervoer Houten is sinds een paar jaar een begrip in Houten. Het is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek voor senioren en mindervaliden, maar voor iedereen met een vervoersbehoefte beschikbaar.

Kom op woensdag 3 november met jullie bestuur en barcommissie naar de workshop ‘Gezellig en gezond!’. Laat je inspireren over hoe jullie de sportomgeving voor jullie leden nog gezonder kunnen maken!