Cultuur

Op en rond Burendag (26 september 2020) delen Houtenaren zakjes Vergeet-mij-nietjes uit.

Wist je dat je overal in Houten kan wildplukken. Een leuke activiteit voor kinderen met hun ouders. De appels en peren zijn (bijna) klaar. 

Er is een nieuwe verdeling bladkorven. Vanaf oktober plaatst de gemeente op verschillende plekken in Houten bladkorven. Er zijn 20 bladkorven beschikbaar.

Cultuur

Op zaterdag 19 september 2020 was het World Cleanup Day, een dag waarop miljoenen mensen in 150 landen meehelpen om de wereld een stukje schoner te maken. Houten ondersteunt de World Cleanup.

Vrijdag 18 september 2020 ging de gemeente Houten / Houten Veilig van start met de bewustwordingscampagne "Voorkom Autokraak". Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt zeker voor autokraak.

Dit jaar konden de meeste plannen op het Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal helaas niet doorgaan, want de Corona-maatregelen gooiden roet in het eten. Gelukkig kon op zaterdag 12 september 2020 de Hoogstamplukdag wel doorgaan en was er een goede opkomst!

Cultuur

Hou jij van (strip)tekenen of heb je dit altijd al eens willen leren?! Vanaf 17 september is er weer elke donderdagavond in jongerencentrum Enter een tekenclub! Iedere week komen we bij elkaar met een groepje jongeren die allemaal van tekenen houden.

Schrijf je online in voor Run2Day Vlinderloop Deze Vlinderloop vindt plaats op zaterdag 10 oktober 2020 van 11:30 - 13:30.  Start Hefbrug 7, Houten. 

Op 27 september is er voor de laatste keer deze zomer een leuke muziekformatie bij Grandcafe/Bistro Heren van Houten om de zondagmiddag extra gezellig te maken. Het gitaar en saxofoon duo MELLOT speelt van 15.00-18.00 uur.

Cultuur

Gemeente Houten en Duurzaam Houten willen op zaterdagochtend 3 oktober de oever van de Lek zwerfafval vrij maken. Hierbij hebben we jouw hulp nodig. Zie het als een leuk en nuttig uitje en goed excuus om af te spreken met vrienden/familie.

Op 10 oktober, 14 november en 12 december kun je weer terecht in de Bibliotheek Houten-centrum aan het Onderdoor. Daar zitten de energie-ambassadeurs achterin (in het café) klaar om tussen 10.15 en 14.00 uur iedereen te woord te staan met vragen over energie besparen, comfort en duurzaamheid in en om jouw woning.

Schrijf je nu in voor de speciale 25ste editie van de Heren van Houten Pub Quiz de Open Air Pubquiz op donderdag 8 oktober 2020. I