Cultuur

 De Pieten werken hard om de pakjes gereed te krijgen. Met z'n allen zijn ze in de weer met papier, plakband linten om alle cadeaus mooi in te pakken.

Sinterklaas heeft een film gemaakt om alle kinderen in Houten te laten weten dat hij aangekomen is.

Een nieuw carnavalsseizoen stond op het punt van beginnen. CV de Platneuzen zou CV de Platneuzen niet zijn als ze hier geen positieve wending aan zouden geven. Ondanks het ontbreken van grote feesten is er wel een nieuw Prinselijk Corona Trio aangesteld!

Cultuur

Op donderdag 26 november 2020 reikte wethouder Jan Overweg de Gouden K uit aan de Houtense kunstenaar Gijs van Kuik.  

Maandag 23 november 2020 met wethouder Sander Bos een boom planten in Gletsjermeer en woensdag 25 november met studenten en docent van Wellantcollege 12 bomen langs de Veerwagenweg

De Houtense kunstenares JoCa dacht  terug aan het plezier van het labyrintlopen bij “Loeren bij de Boeren” in 2018. En ze dacht aan bloembollen. Dus bedacht ze het labyrint van bloembollen.

Cultuur

Donderdag 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Elk jaar vraagt Amnesty International, afdeling Houten extra aandacht hiervoor. Want de schending van mensenrechten gaat constant door. In Houten wordt dinsdag 8 december onder meer een filmavond in samenwerking met Aan de Slinger georganiseerd. De documentaire ‘For Sama’ wordt vertoond in de Kleine Zaal van Aan de Slinger.

Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld presenteert een overzicht van het werk van fotograaf Bruun van Asten die tot eind januari te bewonderen is.

Op donderdagavond 17 december kun je bij ‘van Houten&co’ de lezing “Het leven en werk van Anders Zorn“ bijwonen. De lezing vindt plaats in Huis van Houten, van 19.30 tot 21.30 uur.

Cultuur

Op dinsdag 1 december a.s. organiseert Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongere.

We hebben nu al langer te maken met Corona dan we gehoopt hadden. Het lijkt voor ons allemaal een marathon te worden en er is uithoudingsvermogen voor nodig om dit vol te houden.

De energieambassadeurs zitten vanaf 7 november elke zaterdagochtend in november en december (tot kerst) klaar bij de telefoon voor het telefonisch EnergieBespaarCafé.