Cultuur

.De Fairtrade week is dit jaar van 8 t/m 16 mei. en staat  in het teken van de horeca en het koken met eerlijke en duurzame producten. Denk hierbij aan gerechten met fairtrade, biologische, lokale of vegan ingrediënten. Maar liefst negen Houtense horeca-bedrijven hebben enthousiast gereageerd op de oproep van de Fairtrade Werkgroep Houten om hieraan mee te doen.

Vanaf 1 mei gaat het Liniepontje tussen Honswijk, Everdingen en De Spoel weer varen. De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10.00 – 17:15 uur.
Tot 12 juni kunt u overvaren op zaterdag en zondag. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. Vanaf 12 juni wordt er tot en met zondag 12 september dagelijks gevaren.

11 inwoners gedecoreerd in de graad Lid in de Orde van Oranje-Nassau; 3 inwoners gedecoreerd in de graad Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Cultuur

.Loop je toevallig langs het station als er auto's van 'Team surveillance honden Midden Nederland' arriveren. Nieuwsgierig gevraagd waarom ze hier zijn. Waarop Heidi antwoordt "We doen hier een oefening met enkele honden en hun geleiders op het station van Houten. Daarmee laten we ze wennen aan de omgeving en de geluiden en trainen ze gefocust te blijven op hun taak."

Op 5 mei 2021 is even voor 10 uur op de Zuwedijk in Schalkwijk een auto van de weg geraakt, heeft een boom geraakt en is vervolgens over de kop geslagen. Reddingsdiensten waren, gealarmeerd door omstanders, snel ter plaatse. 

.Dodenherdenking, elk jaar op 4 mei. Niet alleen bij het Herdenkingsmonument op het Plein, maar ook op locaties in 't Goy, Schalkwijk en Tull en 't Waal werden bloemen gelegd en toespraken en voordrachten gehouden.

Cultuur

Op zaterdagochtend 5 juni organiseert de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een fietstocht langs de Houtense TRAP-route. TRAP staat voor Toeristisch Recreatief Archeologisch Project en is zo’n 15 jaar geleden uitgezet langs de talrijke archeologische en cultuurhistorisch waardevolle gebieden, waarop het huidige Houten is gebouwd.

Het concert van Meike & Friends wordt door Theater Aan de slinger online als gratis livestream aangeboden. Met haar muzikale vrienden Pearl Jozefzoon en Chris Grem (bekend van Het Groot Niet Te Vermijden) en haar band wordt het een heerlijke avond met een mix van intieme liedjes en swingende songs.

In mei wordt de meimaand-fietsmaandactie georganiseerd. Het idee is dat meer mensen "Fietsen voor mijn Eten" gaan ontdekken. Met een stempelkaart kunnen ze 10 bedrijven gaan bezoeken.

Cultuur

De collectieve inkoopactie Heel Houten in de Zon voor zonnepanelen op eigen dak is op 1 april van start gegaan. De online bijeenkomst is op woensdag 12 mei 2021 van 19:30  - 21:00 uur.

Op 8 mei 2021 en op 16 en 29 mei  tellen vrijwilligers van de broedvogelgroep rond zonsopkomst de vogels in Nieuw Wulven.

Kamers met Aandacht helpt kwetsbare jongeren op weg naar zelfstandigheid.