zondag, 14 mei 2017 13:11

Natuur in de klas!

Vanaf half mei komt de natuur de klas in met de producten van BuitenWijs. BuitenWijs is de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur en milieu educatie. Dit keer leren de groepen 1 & 2 als ‘de oppassers van de witjes’ zorgen voor eitjes, rupsen en poppen van het Koolwitje.

De groepen 3 & 4 leren ‘Vlijtig Liesje’ groot te brengen door middel van het oppotten, stekken en verzorgen van het kleine tere plantje. De groepen 7 & 8 ontdekken ‘De kracht van kruiden’ door de kruiden te verwerken in allerlei producten, zoals kruidenboter, spray en lotion. Samen organiseren zij een kruidenmarkt. Bij elkaar gaan 150 groepen van de basisscholen in de BuitenWijs gemeenten de komende weken aan de slag met échte natuur in de klas.

Ieder schooljaar krijgen alle basisscholen van de BuitenWijs gemeenten de kans om voor iedere groep natuur in de klasproducten te bestellen. Deze producten dragen bij aan de natuur- en seizoen beleving van de leerlingen. Door het aanbod van BuitenWijs komen kinderen in aanraking met de natuur, gaan vaker naar buiten en gaan bewuster om met de wereld om hen heen.
Voor vragen of opmerkingen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor het complete NME aanbod ook eens op onze website: www.nmegids.nl/buitenwijs