zondag, 27 augustus 2017 12:24

Een ontspannen dagje Efteling voor jonge Houtense mantelzorgers

Zaterdag 26 augustus ging het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ met 51 jonge Houtense mantelzorgers een dagje naar de Efteling. Jonge mantelzorgers zijn jongeren die in het gezin te maken hebben met een ouder, broer of zus met een chronische ziekte of handicap.

’s Ochtends vroeg verzamelden de jongeren zich bij jongerencentrum Enter, waar de groep met de bus richting pretpark vertrok. Daar aangekomen werden er groepjes gemaakt, die onder leiding van een jongerenwerker en een enthousiaste vrijwilliger het park in gingen. Er waren meer mensen op het idee gekomen om naar de Efteling te gaan, maar de lange rijen bij de attracties werden met gemak getrotseerd door de onderlinge gezelligheid. De hele dag werd er heel veel gelachen en gekletst. Een heerlijk dagje ontspanning! “We hebben een topdag gehad en weer nieuwe vriendschappen gesloten”, aldus één van de jongeren. “Gezellige dag om even alles te vergeten”. En vooral “volgende keer weer” en “vaker doen”, waren veelgehoorde reacties na afloop van deze dag.

Dit uitstapje werd gefinancierd door de gemeente Houten, die het net als ‘van Houten&co’ belangrijk vindt dat jonge Houtense mantelzorgers gezien worden, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen.

Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ organiseert vaker activiteiten om deze jongeren in het zonnetje te zetten. Meer informatie is te vinden op www.vanhoutenenco.nl/jonginhouten