maandag, 05 maart 2018 14:41

Fruit uit eigen tuin

Fruit uit eigen tuin © Peter van Wieringen

Wat is leuker dan fruit plukken uit eigen tuin? Opeten natuurlijk. U kunt nu fruitbomen kopen tegen een sterk verlaagde prijs. Dit kan dankzij subsidie van het Duurzaamheidsfonds Houten en de gemeente Houten.

Interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de omgeving van Houten wordt van oudsher veel fruit gekweekt. Met de uitbreiding van Houten sinds de jaren '70, zijn veel boomgaarden omgevormd tot woonwijken. En in deze woonwijken zijn veel tuinen voor een groot deel betegeld. Dus weinig groen en dat is om verschillende redenen jammer. Bij hevige regenval kan een betegelde tuin het riool overbelasten. Het water kan niet weg. Een groene tuin kan dit water opnemen en opslaan. En groene tuinen zijn goed voor de natuurlijke biodiversiteit, want er is meer ruimte voor planten en insecten. Tenslotte geven groene tuinen in de zomer verkoeling, een versteende wijk is veel heter.

Van grijs naar groen

Om inwoners van Houten te stimuleren hun tuin te vergroenen is het project "Van grijs naar groen" opgezet door de Stichting NatuurvanVroeger NU. Doet u ook mee? Kijk op http://denatuurvanvroeger.NU.