dinsdag, 03 april 2018 06:07

Opgewekt Houten start Voorinschrijving zonnedak de Molenwiek

Na het succes van het eerste project van de coöperatie in 2017, project de Kruisboog, treft Opgewekt Houten samen met de gemeente Houten voorbereidingen om een tweede zonnedak in Houten te installeren op de sporthal Molenwiek.

De gemeente Houten is voornemens het dak van sporthal de Molenwiek voor 15 jaar, de duur van dit postcoderoosproject, ter beschikking te stellen.  Daarnaast heeft de gemeente het onderhoud van het dak naar voren geschoven om dit project vervroegd mogelijk te maken. De verwachting is dat het zonnedak in juni opgeleverd kan worden.

De organisatie en coördinatie van het project is in handen van Opgewekt Houten. Dit zonnedak zal wederom zo’n 366 panelen omvatten. Het betreft weer een postcoderoosproject. Dit betekent dat inwoners van Houten woonachtig in postcodegebied 3991 t/m 3995 kunnen meedoen in dit project door aandelen in het zonnedak te kopen.  Zij worden dan eerst lid van de coöperatie, en dat kost eenmalig € 25.- . Over de elektriciteit die op deze manier wordt opgewekt hoeven de deelnemers dan geen energiebelasting meer te betalen, die wordt achteraf op hun energierekening in mindering gebracht. Op deze wijze kunnen zij hun stroomkosten verlagen en tegelijkertijd een stap zetten richting duurzame energievoorziening. Deelnemers zijn geheel vrij om te kiezen met hoeveel aandelen ze willen meedoen. Een participatie kost € 290.- en de terugverdientijd is ca. 10 jaar.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De Algemene Ledenvergadering van Opgewekt Houten heeft al goedkeuring verleend, en technische onderzoeken zijn al uitgevoerd. Er is een informatiememorandum opgesteld dat kan worden opgevraagd bij de coöperatie en samen met de gemeente is een plan van aanpak opgesteld. De installateur wordt New Solar en een voorlopige offerte is uitgebracht. De juridische aspecten, zoals de akte van recht van opstal tussen de gemeente en de coöperatie, zijn in afhandeling.

De voorinschrijving voor belangstellenden is geopend. Er kan worden ingetekend via de website van de coöperatie www.opgewekthouten.nl,  of door een mail te sturen naar de coöperatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding. Bij voldoende belangstelling zal het project niet lang op zich laten wachten. Er zal binnenkort een informatieavond worden georganiseerd. Datum daarvan staat nog niet vast, maar zal in de media worden aangekondigd.

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaat de coöperatie de procedures in gang zetten voor goedkeuring bij de belastingdienst, aanleg van de elektriciteitsaansluiting, uitschrijven en bevestigen van de participaties en aanbesteding van het project bij de installateur. Bij overtekening op het project is er geen probleem, de coöperatie heeft een flink aantal projecten in diverse stadia van voorbereiding.

Opgewekt Houten heeft als doelstelling om 150.000 zonnepanelen in Houten te plaatsen. De coöperatie is daarvoor voortdurend op zoek naar eigenaren die een dak beschikbaar hebben, naar leden die hierin willen participeren, en naar mensen die willen meewerken met de organisatie hiervan.

Meer weten over Opgewekt Houten en onze projecten?

U vindt meer informatie op www.opgewekthouten.nl

U kunt zich daar ook aanmelden als lid, en om te investeren in dit project.