vrijdag, 27 april 2018 04:59

Start bouw van porject Haag en Hof

Op dinsdag 24 april is door wethouder De Liere van de gemeente Houten, samen met Gerben Kamphorst van Urban Reality, het startsein gegeven voor de bouw van het project Haag & Hof aan de Putterhaag in Houten. Dit deden zij gezamenlijk door het planten van een boom. Dit past uitstekend bij het duurzame karakter van het project. De bewoners onderstreepten dit feestelijke moment door het afschieten van confettishooters die voorzien zijn van ‘duurzame’ confetti.

Gerben Kamphorst is één van de initatiefnemers van dit duurzame project. Het project Haag & Hof bestaat uit 12 hofwoningen en 8 parkwoningen. Een groot deel van deze woningen zijn levensloopbestendig. Bovendien worden de woningen energieneutraal gebouwd, voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Bij deze energieneutrale woningen wordt geen gasaansluiting meer toegepast.

In het hof wordt ook een buurthuis gerealiseerd voor de hele wijk. ‘Het Lokaal’ zoals dit buurthuis wordt genoemd, wordt een plek om elkaar te ontmoeten. In dit pand wordt ook een sociale vorm van ‘short stay’ gecreëerd.

Wethouder van Liere werd na het planten van de boom verrast door Steven Kamerling van NL Green label met een certificaat voor een hoogste score (A-label) voor duurzaam tuinontwerp. NL Greenlabel heeft samen met het Wellantcollege en Gerben Kamphorst een bijdrage geleverd aan de buitenruimte van Haag & Hof middels het NL Tuinlabel op de planvorming. Het certificaat dat wordt verstrekt is voor het tuinontwerp waarbij producten en materialen, planten, tuin en gebieden zorgen voor een integrale, duurzame en gezonde leefomgeving.