zondag, 03 juni 2018 09:58

Hoe voorkom je brand in huis?

Stel je voor. Je ligt te slapen. En je schrikt wakker van de rookmelder. Weet jij wat je dan moet doen? Welke keuzes maak je om veilig buiten te komen? Bel je direct 112 of breng je jezelf eerst in veiligheid? Door middel van Virtual Reality kan je dit nu levensecht ervaren in de Slim Thuis Woning.

Na het doorlopen van het scenario staan medewerkers van de brandweer klaar om advies op maat te geven.

De brandweer krijgt jaarlijks duizenden meldingen binnen van brand in een woning. Een brand kan veel schade en leed aanrichten. Je kunt zelf veel doen om te voorkomen dat er brand ontstaat in je huis. De brandweer is in juni elke donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur aanwezig in de Slim Thuis Woning op Het Rond 109. Bezoekers krijgen informatie en advies over hoe ze hun woning brandveilig(er) kunnen maken. Ook voor specifieke vragen over bijvoorbeeld het ophangen van rookmelders en CO2 melder kunnen mensen hier terecht.

Slim Thuis Woning

Slim Thuis Woning is een modelwoning waar je advies krijgt en slimme oplossingen ziet om je huis comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken. De tuin is ook slim en onderhoudsvriendelijk ingericht. Het is een initiatief van de Gemeente Houten, ZorgSpectrum, Viveste en Rivas. Elke donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is het geopend.

Meer informatie op  www.slimthuiswoning.nl

VRU Brandweer staat paraat voor brandveiligheidsraad

Voor vragen over brandveiligheid in en om je huis kan je de brandweer ook benaderen via WhatsApp. Stuur je vraag naar 06 12 95 85 99 en je krijgt tijdens kantooruren antwoord van een brandveiligheidsexpert. Je kunt ook bellen naar 088 878 1000 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..