zondag, 17 juni 2018 10:22

Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in Houten

Voor iedereen die op zoek is naar kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op zaterdag 23 juni is de thematour ‘Energieneutraal’ in Houten.

Familie Jansen laat tijdens een rondleiding zien hoe zij hun jaren ’80 woning energieneutraal en levensloopbestendig hebben gemaakt. Er is plek voor 30 geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over een warmtepomp.

Stap voor stap heeft de familie Jansen hun tussenwoning uit 1985 gerenoveerd. Tijdens de verbouwing is de vloer goed geïsoleerd. Door de bouw van een schuur was er plek voor 12 zonnepanelen op het dak. Een lucht-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming werd geïnstalleerd. Het resultaat is een energieneutrale woning. Familie Jansen deelt graag hun ervaringen op zaterdag 23 juni om 10.00 en 14.00 uur in Houten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours/thematours.

Thematours in Regio Utrecht

Een bezoek aan een duurzaam huis helpt bij het oriëntatieproces om duurzaam te wonen. “De gastheer en -vrouw hebben ons veel laten zien en vertelden over hun genomen maatregelen,” vertelt een bezoeker over het gastvrije ontvangt. De ervaringen bieden veel interessante informatie. Na het bezoeken van een huis gaat men zelf ook aan de slag met duurzaamheid.

In samenwerking met Regio Utrecht organiseert de Duurzame Huizen Route dit voorjaar meerdere thematours. Op 27 juni is de thematour ‘Op weg naar gasloos’ bij familie Mateman in Woerden te bezoeken.

Energieloket Houten

Ben je benieuwd of jouw woning -net als de woning van familie Janssen- ook energieneutraal kan worden? Welke maatregelen daarvoor nodig zijn? En wat de eerste stap naar een duurzame woning is? Het onafhankelijke energieloket ‘Jouw Huis Slimmer’ helpt je met al deze vragen. Bekijk de website https://jouwhuisslimmer.nl/ of neem contact op met Jouw Huis Slimmer via 085-48 58 379.