woensdag, 10 april 2013 08:50

Verhuisexperiment voor senioren in Houten

Woningbouwvereniging Viveste is gestart met een proef om het voor ouderen gemakkelijker te maken om de stap naar een andere woning te maken 

Viveste schrijft daar over:

Eén op de vijf senioren wil verhuizen naar een kleinere woning

Viveste wil de Houtense woningmarkt in beweging krijgen. Dat doen we onder andere door 55-plussers die nu een eengezinswoning huren, te stimuleren te verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning. We zijn gestart met een experiment.

Bijna de helft van onze eengezinswoningen wordt nu bewoond door 55-plussers. Als zij hun woning achterlaten, komt deze weer vrij voor een gezin. En als dat gezin weer een starterswoning achterlaat, helpen we ook starters. Zo zorgt een verhuizing van één senior dus voor drie verhuizingen!

Eén op de vijf
De aanleiding van ons experiment is ons onderzoek naar de verhuismotieven van senioren. Daaruit bleek dat ongeveer één op de vijf senioren wil verhuizen naar een andere, beter passende, kleinere woning. Velen vinden echter de stap te groot, omdat ze opzien tegen de verhuizing of tegen de kosten. Daarin willen we dan ook tegemoet komen.

Meer weten?
We zijn een experiment gestart waarbij we mensen met directe bemiddeling, persoonlijke begeleiding en een verhuisservice met voorrang helpen te verhuizen. We richten ons daarbij eerst op senioren met wie we al hebben gesproken tijdens het onderzoek.

Maar, behoort u tot de doelgroep en heeft u serieuze verhuisplannen? Neem dan contact met ons op om ook uw mogelijkheden te bespreken.

Meer info:

Ineke van Loenen
Woonconsulent
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030 6349047
Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag