zondag, 09 juni 2024 17:54

Voedselbos Kristalwater

Voedselbos Kristalwater René van der Brandt

Sinds  2022 is park Schoneveld een voedselbos rijker. Een initiatief van bewoners van het appartementencomplex Corydalis Cava, gesteund door het inwonersfonds van de gemeente Houten en het Duurzaamheidsfonds.  

Inmiddels is het voedselbos goed aangeslagen en zijn de eerste frambozen en bosaardbeitjes geplukt. 

De oogst van het voedselbos is voor iedereen. Er is volop rozemarijn, tijm, laurier en er zijn veel andere kruiden beschikbaar. Dat het voedselbos waardering krijgt blijkt wel uit de reactie van één van de ‘tuinders’, Wim Takkebos: “iedereen die langs komt reageert positief en steekt de duim op”.  

Soms adopteren wij planten welke worden aangeboden. Zo is er vorige week een vijg aangeboden en geplant. 

Een voedselbos is een zelfvoorzienend systeem, maar heeft af en toe wat onderhoud nodig. Voor dit onderhoud worden vrijwilligers gezocht.  Marijke Prins is een van de initiatiefnemers: “ Wie het leuk vindt om een voedselbos te zien groeien nodigen wij van harte uit om mee te helpen. Het gaat om lichte werkzaamheden. Heb je zin om 1 of 2 keer in de maand een paar uurtjes lekker buiten bezig te zijn? Dan horen wij dat graag!”.  

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer in deze categorie: « Heel Houten isoleert