donderdag, 25 april 2013 18:16

Samenwerkingsovereenkomst VEH en Van Bekkum Projecten

Ontwerpfase is gestart: nog enkele woningen te koop!

De toekomstige bewoners van vereniging Ecowijk Houten (VEH) en Van Bekkum Projecten BV hebben op 19 april j.l een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het project afgesloten  als voorbereiding op de bouw van een ecologische woonwijk in Houten. De VEH gaat de komende tijd met de gekozen architecten en met Bouwbedrijf van Bekkum (een andere afdeling van Van Bekkum) werken aan het ontwerp van de ongeveer 35 woningen die uiteindelijk in de wijk gerealiseerd moeten worden.

De ondertekening vormt  het startsein van de ontwerpfase van de woningen, waarin Van Bekkum als ontwikkelaar bijdraagt aan de plankosten en als bouwer een rol heeft in het bouwteam als adviseur over de bouwtechnische gevolgen en ten behoeve van de calculatie van de kosten. Ook de gemeente en provincie dragen bij in de plankosten waardoor de risico’s voor de toekomstige bewoners verminderd worden en de haalbaarheid sterk is vergroot. Als vervolg hierop hopen de partners van harte dat begin 2014 een start gemaakt kan worden met de daadwerkelijke bouw van een bijzonder mooie groene Ecowijk in Houten.

Op de foto’s de ondertekening tussen Van Bekkum en Vereniging Ecowijk Houten en op de andere foto het bestuur dat proost op deze belangrijke mijlpaal.

 Read more http://www.ecowijkhouten.nl/2013/04/1892/