zondag, 03 augustus 2014 12:52

Goede buren, betere buurten!

Speciaal voor de warme zomermaanden is de bewonerscampagne ‘Goede buren, betere buurten’ van start gegaan door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het CCV wil hiermee bewoners bewuster maken van hun eigen rol bij het voorkomen van woonoverlast en wat bewoners zelf kunnen doen om woonoverlast te voorkomen en op te lossen (www.hetccv.nl/goede buren). Ook Buurtbemiddeling van 'van Houten&co' doet mee aan deze campagne.

In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het fijner en veiliger wonen. Als u rekening met uw buren houdt, zullen de buren ook eerder rekening met u houden. Licht uw buren bijvoorbeeld vooraf in over een barbecue of een verbouwing, zodat ze zich erop in kunnen stellen. Neem een pakje voor de buren aan en breng deze bij thuiskomst even bij ze langs. Als u een feestje geeft, verwijs uw bezoek dan naar de gemeenschappelijke parkeerplaats en laat ze niet op de stoep parkeren of bij uw buren voor de deur en neem ’s avonds binnen afscheid van uw gasten en niet buiten. Zo blijft het voor iedereen gezellig.

Mocht u er zelf toch niet uitkomen; dit jaar vonden al 30 Houtenaren de weg naar Buurtbemiddeling Houten en in 19 gevallen was er na bemiddeling een verbetering in de buurt merkbaar. Onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers helpen u en uw buren gratis om weer met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken. Samen gaan we voor betere en vooral gezellige buurten. Buurtbemiddeling Houten is samenwerkingsproject van ‘van Houten&co’, Viveste en gemeente Houten.

Meer informatie? 'van Houten&co', Buurtbemiddeling Houten, Frieda Boekel, tel. 030-7001575 op di. en do. of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.