maandag, 08 december 2014 00:00

Definitief ontwerp Ecowijk Houten klaar

Met het afronden van het Definitief Ontwerp zijn de plannen voor 36 bijzondere woonhuizen klaar. De diverse installatie concepten zijn gekozen, het plan voor het buurthuis is rond en dus kunnen de vergunningen worden aangevraagd.

Alle leden zien uit naar het moment dat de bouw van de wijk in het voorjaar van 2015 ook echt van start kan gaan; de bouw van een wijk die bestaat uit ecologische huizen, waarbij het uitgangspunt energie-neutraal is. Sommige ecowijk-leden hebben hun oude huis al verkocht of hebben het te koop staan, anderen wachten daar nog een poosje mee.

Beschikbare kavels

Er zijn nog een paar kavels vrij met een gevarieerd woningaanbod. Zo is er nog een tweekapper (Grutto, d.w.z. drie woonlagen) beschikbaar van 6 bij 9 meter op een kavel van 240 m2. Daarnaast is er een tussenwoning (Kievit, d.w.z. twee woonlagen) van 5,4 bij 9 meter op een kavel van 108 m2 vrij en twee hoekwoningen (Kievit en Houtsnip) van 5,4 bij 9 op kavels van 148 m2. Tenslotte is er nog een tussenwoning (Grutto) van 6 bij 9 m op een kavel van 120 m2. De kavels per woning zijn beperkt, maar aangezien de ecowijk als geheel over een grote binnentuin beschikt, zal de wijk een prachtige, groene omgeving voor jong en oud zijn.

Risico’s van niet verkochte woningen zijn afgedekt zodat de bouw niet hoeft te wachten totdat de laatste kavels zijn verkocht. Dit neemt niet weg dat het goed zou zijn als de bewoners voor de laatste huizen niet veel later instappen. In deze laatste fase voor de bouw kunnen de nieuwe instappers nog inspraak hebben in de indeling van hun woning en samen met de andere leden vorm gaan geven aan het wonen in onze Ecowijk.

Door op 9 december 2014 / Nieuws / Geef een reactie