vrijdag, 27 februari 2015 10:23

Lezing over aanleg vlinder-idylle: bloemen voor vlinders, bijen en mensen

Bloeiende idylle Bloeiende idylle Foto: Peter van Wieringen

Op woensdag 11 maart om 20.00 uur is er een informatieavond in de Krachtfabriek, Puttershaag 2, 3993 BG Houten over de aanleg van vlinder-idylles. Toegang gratis.

Hier zal onder andere worden ingegaan op de locaties waar de idylles in Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik zullen komen, hoe ze er uit komen te zien en wat u er aan kunt bijdragen. Ook krijgt u
informatie over hoe u zelf vlinders en bijen kunt helpen.

In Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik worden idylles aangelegd. Dit zijn prachtige bloemrijke en kleurrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen. Bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen, die de laatste jaren onder druk staan. De idylles worden dit jaar aangelegd door De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, samen met de gemeenten en vele enthousiaste bewoners en organisaties, gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

In idylles genieten vlinders, bijen en mensen van nectarrijke bloemenpracht. Delen van het openbaar groen worden ingezaaid met een duurzaam bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. “Vlinders en bijen hebben het erg moeilijk en er zijn volop kansen om ze in het stedelijk gebied te helpen. Daarnaast zijn bloemrijke weiden veel leuker en boeiender voor mensen dan strak groene, saaie gazons”, zegt Kars Veling van De Vlinderstichting.

Iedereen kan vlinders en bijen helpen. Je kunt je eigen idylle maken en zorgen voor nectarrijke planten zoals lavendel, beemdkruid, zonnehoed, kamperfoelie, herfstaster en natuurlijk de vlinderstruik op je balkon of in je tuin. Kies het liefst verschillende planten die bloeien van het voorjaar tot het najaar. Meer info: www.vlinderstichting.nl/idylle of www.houten.nl