zondag, 22 november 2015 22:26

Facelift winkelcentrum ‘t Rond

Houten - ’t Rond moet hét winkelcentrum blijven voor inwoners van Houten. Naast een aantrekkelijk winkelaanbod in een mooi nieuw jasje, komt er ook meer vertier. Straks gaan Inwoners hier niet alleen hun inkopen doen, maar komen ze ook hier om te funshoppen en om wat te eten en te drinken.

Het horeca-aanbod wordt verruimd en er komen meer evenementen. Kortom ’t Rond wordt de place to be.

Volgens Ruud Hogenes van Altera Vastgoed NV, eigenaar van de meeste winkelpanden in het centrum, wordt het komend jaar op diverse punten gewerkt om de aantrekkelijkheid van het Houtense winkelcentrum te verbeteren. “Het moet hier een gemakscentrum worden met een sterke binding van de Houtenaren met het centrum”, aldus Ruud. We willen er weer een nieuw dynamiek aan geven.

Met de nieuwe slogan: “alles om jou”  willen we uitdrukken dat het centrum  er is voor Houtenaren en dat alles dichtbij is. Het logo is vernieuwd. Dat is al te zien op de website en de nieuwe vlaggen. De bewegwijzering vanuit de Rondweg wordt binnenkort verbeterd, zodat bezoekers makkelijker de weg naar het winkelcentrum kunnen vinden.

Er is al een start gemaakt met de verbetering van de parkeergarage aan de Kruitmolen. De verlichting en de signing zijn aangepakt en binnenkort wordt ook het bovenste dek toegankelijk voor bezoekers. De parkeergarage bij de Jumbo krijgt een nieuw stijgpunt aan de buitenkant, waardoor het beter opvalt en er een betere verbinding ontstaat tussen de parkeergarage en het winkelgebied..

In 2016 wordt de aanblik en de verbinding tussen de verschillende gebieden verbeterd. Jan Willem van der Sman van architecten- en adviesbureau op ten noord blijdenstein heeft een belangrijke rol gespeeld bij de nieuwe inrichting en vormgeving. “Er komt een nieuwe entree van de Vershof, precies op de hoek. Zodat er een betere verbinding ontstaat tussen de winkelpassage en het Vershofgebouw. Er komen nieuwe gevels waardoor ook de reclame en winkelpuien beter zichtbaar gaan worden. Het plein gaan we veel gezelliger maken. Met meer horeca en terrassen.

Het voorportaal van de Jumbo wordt vernieuwd, waardoor het veel uitnodigender oogt dan nu. De winkels aan het Rond, het Wed, de Raat en de Spoorhaag krijgen nieuwe gevels en nieuwe luifels, zodat het allemaal een herkenbaar onderdeel gaat worden van winkelgebied. Ook het passagegebouw krijgt een nieuwe entree met een groot voorportaal met een LED scherm. In de winkelpassage wordt het verlichtingsniveau en de akoestiek verbeterd. Tegenover de Lidl komt een nieuw rolpad naar de garage, zodat je gemakkelijker met de boodschappenkar naar de auto kunt.

Hogenes: “plannenmaken is geweest. We staan nu aan de vooravond van 2016 om het ook daadwerkelijk te gaan uitrollen, zodat we eind 2016 kunnen zeggen dat het leuk geworden is en niet meer naar de omliggende winkelgebieden hoeven voor onze aankopen en vertier.”. 

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten