dinsdag, 22 maart 2016 07:32

Afbouw Castellum West is gestart

 Wethouder Geerdes en gedeputeerde Van den Berg slaan eerste paal Wethouder Geerdes en gedeputeerde Van den Berg slaan eerste paal

Op donderdag 17 maart jl. vierde Ontwikkelingsverband Houten de start bouw van 39 woningen in Castellum West. Wethouder Geerdes van de gemeente Houten en gedeputeerde Van den Berg van de provincie Utrecht verrichtten hiervoor een officiële handeling.

Toekomstige bewoners, genodigden en andere geïnteresseerden verzamelden zich op de bouwplaats om met eigen ogen te zien hoe de eerste paal de grond in ging. Nadien was er gelegenheid tot napraten, waarbij de toekomstige bewoners kennis konden maken met hun toekomstige buren. Naar verwachting worden deze 39 woningen in het vierde kwartaal van dit jaar opgeleverd.

"De grote belangstelling voor dit project is naast de kwaliteiten van Houten toe te rekenen aan de nabije ligging van de stad Utrecht. Er is veel interesse voor wonen in Houten. Daarom zijn we ook met de verkoop van 23 grachtwoningen in het project Sul Canale gestart", aldus Dick Helsloot namens Ontwikkelingsverband Houten.

Wethouder Herman Geerdes: "De eerste paal voor het woningproject ‘Mia Casa' is extra bijzonder, omdat het meteen ook de laatste mijlpaal is voor Castellum. Want we gaan nu echt het hart van Houten Zuid afbouwen. De crisis zorgde helaas voor vertraging in de planning. Maar dankzij de inzet en het doorzettingsvermogen van veel partijen is het einde van een complexe operatie in zicht. Ik ben trots op het resultaat en blij dat we binnenkort weer nieuwe bewoners mogen verwelkomen."

Over Castellum West

Castellum West is onderdeel van de wijk Castellum. De wijk heeft een mediterrane sfeer met smalle straatjes, intieme hofjes, nostalgische poorten over de brede grachten en gezellige pleintjes met terrassen. Kijk voor meer informatie op www.castellumwonen.nl.

Over Ontwikkelingsverband Houten

Ontwikkelingsverband Houten is een samenwerking tussen AM, BPD, Dura Vermeer, Synchroon en Trebbe.