maandag, 21 maart 2016 10:38

Inwonersinitiatief ontwikkelt woningbouw op locatie Mozaïekschool

Burgemeester en wethouders kiezen voor het initiatief van inwoners Gerben Kamphorst en Sander de Bruin om woningbouw te ontwikkelen op de locatie Mozaïekschool Putterhaag. Hun plan bestaat uit ongeveer 18 woningen voor ouderen. Een gezamenlijke ontmoetingsruimte, ook voor de buurt, maakt het mogelijk dat de buurtbewoners meer contact met elkaar hebben. De initiatiefnemers en de gemeente gaan nu samen met vertegenwoordigers van bewoners en ouderen aan de slag om het plan af te stemmen op hun wensen.

Hoge kwaliteit

Vorig jaar nodigde de gemeente vier organisaties uit om een plan te maken voor woningbouw op de plek van de voormalige Mozaïekschool aan de Putterhaag. Dit waren Inwonersinitiatief, Interbouwconsult, Grijze Lente en Heembouw. Zij hebben hun plannen gepresenteerd aan ouderenvertegenwoordigers en buurtbewoners.

Begin januari heeft het college de voorlopige beoordeling voor een reactie voorgelegd aan de vier kandidaten. Hun reacties zijn in de beoordeling meegenomen. Het college is onder de indruk van de hoge kwaliteit van de vier plannen. Er is veel waardering voor alle energie die in de plannen is gestoken. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Inwonersinitiatief Mozaiek De Haag. Dit plan, de andere plannen en het beoordelingsrapport vindt u op de projectwebsite.

Vervolg

Na afronding van de aanbestedingsprocedure krijgt de participatie van inwoners een vervolg. Zij mogen meewerken aan het maken van een projectplan. Dit plan bevat de randvoorwaarden voor de planontwikkeling en een procesplan. In september wordt het projectplan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Nieuwe manier van ontwikkelen

De aanpak van de herontwikkeling van deze plek is een nieuwe manier van ontwikkelen, waarmee de gemeente de komende jaren ervaringen wil opdoen. Dit past in de koers van de ‘Toekomstvisie Proeftuin Houten’, Dat betekent dat er geen blauwdruk voor de aanpak is. Houtenaren, gemeente, ontwikkelaars en andere partijen gaan samen aan de slag. En zo wordt stap voor stap toegewerkt naar een mooi en gedragen plan.

Uitgebreidere informatie over het plan van het Inwonersinitiatief vindt u op hun website.