donderdag, 09 juni 2016 11:18

Zestig koop- en huurwoningen op locatie voormalig sportpark

Op donderdag 9 juni heeft wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten de eerste sleutel overhandigd in het project Parkzicht in Steenen Poort.

In totaal zijn er 60 woningen in Parkzicht; 14 koopwoningen van de samenwerking BPD-Roosdom Tijhuis, 16 sociale huurwoningen van Lekstede Wonen en 30 vrije sector huurwoningen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd of verkocht.

Kopers, huurders en genodigden uit het bedrijfsleven en van de gemeente waren getuige van de overhandiging van de eerste sleutel aan huurders de heer Canalle en mevrouw Hu. Zij wonen in een van de woningen met zonnepanelen op het dak.

Wethouder Van Liere: "Mijn uitspraak bij de 1e paal van het project in januari 2015 was: Een goede start van 2015, Houten blijft bouwen! Nu slechts anderhalf jaar later is de woningbouw in De Steenen Poort nagenoeg gereed. Dus wat mij betreft een goede start van de zomer 2016, met een nieuwe woonomgeving op het voormalige sportpark De Steenen Poort!"

Over Steenen Poort

In Steenen Poort zijn 100 woningen gerealiseerd op de voormalige sportvelden van sportpark De Stenen Poort tussen de woonwijken De Slag en De Poort, op loopafstand van het Oude Dorp in Houten. Steenen Poort is opgesplitst in een oostelijk en westelijk deel. Steenen Poort-Oost beslaat een villapark met 40 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. In deelplan Steenen Poort-West (Parkzicht) zijn 60 rijwoningen gerealiseerd, waarvan een deel bestemd voor verhuur.
Er is in Steenen Poort rekening gehouden met inpassing in de huidige omgeving en het bestaande groen en water zijn grotendeels behouden of uitgebreid. Ook omwonenden zijn, onder andere via bewonersplatform De Steenen Poort, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de plannen. Zij hebben bijvoorbeeld meegedacht over de randvoorwaarden voor de verkaveling.