dinsdag, 14 juni 2016 12:00

Bijeenkomst woningbouwplan senioren aan Putterhaag

Op 27 juni is er een informatie-en inspraakbijeenkomst over een woningbouwplan voor senioren aan de Putterhaag. De plek van de vroegere Mozaïekschool, waarin nu de Krachtfabriek zit.

De gemeente organiseert deze bijeenkomst samen met de Houtense initiatiefnemers van het plan, Gerben Kamphorst en Sander de Bruijn. U bent van harte welkom tussen 20.00 – 22.00 uur in de Krachtfabriek aan de Putterhaag 2.

Levensloopbestendige woningen

De gemeente Houten heeft dit plan gekozen uit vier plannen. Projectontwikkelaar Bolton Ontwikkeling ondersteunt de initiatiefnemers.
Hun plan bestaat uit circa 20 woningen met tuin voor senioren. Een deel daarvan gaat een woongroep vormen. Daarnaast komt er een buurtruimte, waarin de buurt en de woongroep activiteiten kunnen organiseren. Deze ruimte komt te liggen aan een nieuw aan te leggen speelplek. Boven de buurtruimte komt een appartement voor mensen die tijdelijk acuut huisvesting nodig hebben. Bijna alle parkeerplaatsen komen op eigen terrein. Mogelijk worden enkele parkeerplaatsen extra aangelegd langs de Wielewaal – of Putterhaag. Verder komen er een groen hofje en fruitbomen rondom. De prijzen van de woningen liggen tussen de € 225.000 en € 350.000. De woningen hebben brede deuren en gangen. Het is mogelijk een slaap- en badkamer op de begane grond te bouwen. De woningen zijn daarmee levensloopbestendig.

Participatie

Tijdens de bijeenkomst op 27 juni krijgt u informatie van zowel de gemeente als de initiatiefnemers over dit plan. Ook kunt u uw ideeën of bijdrage aan de woningen, de buurtruimte en/of speelgelegenheid geven. Zo willen de initiatiefnemers en de gemeente zicht krijgen op belangstellenden voor dit project en op mensen die de buurtruimte willen gaan gebruiken.

Inspraak

De bijeenkomst is ook een officiële inspraakavond. Vanaf 28 juni tot en met 19 juli ligt een projectplan voor inspraak ter inzage in het gemeentehuis, de Krachtfabriek en op internet . In het projectplan staan de voorwaarden waarbinnen het woningbouwplan tot stand komt. Bijvoorbeeld de minimale en maximale aantallen woningen, de maximale hoogte, afstanden tot de omgeving, aantal parkeerplaatsen en voor welke leeftijden er wordt gebouwd. Ook staat er in hoe belanghebbenden de komende maanden verder worden betrokken bij het plan. Na de beoordeling van de inspraakreacties gaat het plan in september naar de gemeenteraad.

Meer informatie

Informatie over het plan en de bijeenkomst kunt u krijgen bij de heer Peter Bos, gemeente Houten via (030) 6392 611 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Of bij de initiatiefnemers de heren Gerben Kamphorst en Sander de Bruijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op de projectwebsite staan ook de contactgegevens van commissies van buurtbewoners en de samenwerking van gehandicaptenstichting en ouderenbonden, waarmee de plannen zijn voorbesproken.