woensdag, 02 november 2016 15:23

Altera Vastgoed start revitalisatie winkelcentrum Het Rond

Zaterdag 29 oktober heeft Altera Vastgoed NV, in aanwezigheid van wethouder Herman Geerdes (Economische zaken), het officiële startsein gegeven voor de verdere revitalisatie van winkelcentrum Het Rond in Houten. De bouwplannen betreffen onder andere het verbeteren van de entrees en de trappen, liften en rollenbanen vanuit de garages en het vergroten en moderniseren van bestaande winkelpanden. Eerder dit jaar zijn de twee parkeergarages succesvol gerenoveerd.

Het winkelcentrum Het Rond krijgt hierdoor een moderne eigentijdse uitstraling en de loop door het centrum wordt klant-vriendelijker gemaakt, de ligging van de winkels geoptimaliseerd en de openbare ruimte gerenoveerd. De oplevering van de werkzaamheden is gepland in de zomer van 2017. Gelijktijdig met de gestarte werkzaamheden zal ook het succesvolle concept van “de Vershof”, de midden in het centrum gelegen overdekte verzameling van food speciaalzaken, een transformatie ondergaan. De plannen worden binnenkort afgerond waarna uitvoering eveneens in 2017 volgt.

Herman Geerdes: “De gemeente Houten is blij met de start van de tweede verbouwingsfase van winkelcentrum Het Rond in Houten. Hierbij treedt de gemeente niet alleen op als gesprekspartner van Altera Vastgoed maar investeert zij ook in het openbaar gebied. Met de bijdrage vanuit de gemeente wordt de levendigheid en de groenvoorziening verder verbeterd”.

Erwin Wessels (directeur portefeuillemanagement Altera Vastgoed): “Na een periode van intensieve planvoorbereiding en overleg met alle belanghebbenden zijn wij blij met de start van de tweede fase van onze renovatieplannen. Door de uitvoering en de toevoeging van horeca aan het grote plein wordt het centrum levendiger en gezelliger. De verbinding tussen de twee centrumdelen versterkt het centrum en het winkelaanbod wordt daardoor nog aantrekkelijker. Onze investeringen en die van de gemeente in het openbaar gebied maken van Het Rond dé ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Houten en het omliggende buitengebied”