zondag, 22 januari 2017 14:37

Uitgangspunten voor nieuwbouwontwikkeling Wegwijzer/ Den Oord

Het college van burgemeester en wethouders past de uitgangspunten voor nieuwbouw op de locatie Wegwijzer Den Oord aan. Op basis van de reacties kiest het college voor 100% seniorenwoningen, waarvan de helft in de sociale huur. Ook stelt het college voor om het aantal woningen te verhogen naar 60 a 70.

Seniorenwoningen

De oude sporthal Den Oord is al weg en de oude school De Wegwijzer wordt nog afgebroken. Deze plek komt beschikbaar voor nieuwbouw. Afgelopen najaar heeft de gemeente concept-uitgangspunten voor nieuwbouwontwikkeling op een rij gezet. Hierop kon iedereen reageren.

Op basis van de reacties heeft het college de uitgangspunten bijgesteld. Gezien de enorme behoefte aan seniorenwoningen stelt het college voor om het percentage te verhogen van 50% naar 100 %, en het aantal woningen uit te breiden tot 60 a 70. Door seniorenwoningen te bouwen komen er ook meer gezinswoningen vrij, omdat ouderen zo kunnen doorstromen naar een seniorenwoning. Het is de bedoeling dat de helft van de huizen een sociale huurwoning wordt.

Hoe verder?

De startnotitie met de uitgangspunten staat 31 januari op de agenda van het Rondetafelgesprek. Dinsdag 14 februari bespreekt de gemeenteraad het voorstel. U kunt de ontwikkelingen volgen via de projectwebsite. Hier vindt u ook de startnotitie met uitgangspunten en het raadsvoorstel.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Pim de Moed via (030) 63 92 611 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.