woensdag, 22 februari 2017 15:51

Bouwplan Haag & Hof op locatie voormalige Mozaïekschool stap dichterbij

Vertegenwoordigers van de gemeente Houten en Bolton Ontwikkeling BV uit Woerden hebben woensdag alle afspraken ondertekend voor de bouw van woningen op de locatie van de oude basisschool Het Mozaïek aan de Putterhaag. Het plan heeft inmiddels de naam Haag & Hof gekregen.

logo van bouwplan Haag en HofZeker 75% van het twintigtal te bouwen woningen wordt levensloopbestendig. Deze huizen zijn specifiek bedoeld voor Houtenaren van 55+. Daarnaast is er ruimte voor gezinnen en alleenstaanden waardoor het project meerdere generaties gaat huisvesten. Het gehele project wordt ten minste energieneutraal.

Arjan Ton (directeur Bolton) en Michiel van Liere (wethouder gemeente Houten) zetten woensdag hun handtekeningen onder de koop- en realisatieovereenkomst. Dat deden zij in het voormalige schoolgebouw dat nu wordt gebruikt door De KrachtFabriek. Bij de ondertekening aanwezig waren verschillende betrokkenen waaronder de Houtense initiatiefnemers van het project. De bijeenkomst kreeg een extra feestelijk tintje door het eten van een punt appeltaart, gebakken door de cateraar Mana Ottmer, die gestart is in De KrachtFabriek.

Co-creatie

De komende maanden gaat Bolton het plan verder vormgeven, onder meer tijdens een zogenoemde co-creatie avond met potentiële kopers. Daarnaast werken ontwikkelaar en gemeente in overleg met potentiële kopers en omwonenden aan de vormgeving van de openbare ruimte en Het Lokaal, een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners en bewoners van Haag & Hof. De start van de bouw is gepland begin 2018.

Meer informatie

Zie voor meer informatie www.houten.nl/mozaiek, www.haagenhof.nl of Hiele & Dalsem makelaardij.

Op de foto: zittend Arjan Ton (links) en Michiel van Liere. Staand v.l.n.r: Peter Bos (projectleider gemeente), Peter Kranenborg (projectleider Bolton), Margrieta Haan en Gerben Kamphorst (initiatiefnemers) en Mirjam Tonneijck (jurist gemeente).