Lokale economie

Productie en distributie van goederen en diensten in jouw eigen regio.

OnzeZon Houten is een coöperatie welke op het dak van RWS zonnepanelen exploiteert voor inwoners van Houten. Het hoofddoel van OnzeZon Houten is zoveel mogelijk duurzame energie op te wekken.

Vervoer Houten is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in Kleinschalig Vervoer binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek voor senioren en mindervaliden, maar voor iedereen met een vervoersbehoefte beschikbaar.

Houtense Helden is een cooperatie die tot doel heeft om Houten een cultureel hart te geven: cultuur en inspiratie voor alle Houtenaren.

De Stichting Kunst om de Hoek (KodH) bestaat sinds 1995 en is opgericht als platform voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in Houten, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal en ‘t Goy, het doel is het bevorderen van kunst en cultuur in Houten.

Het Houtens Muziek Collectief (HMC, ontstaan in 1999) is een vereniging van 40 muziekdocenten, ondernemers die een zelfstandige lespraktijk hebben onder de paraplu van het HMC.

Tijdens een Repaircafé kunnen inwoners van Houten en directe omgeving met hun kapotte spullen naar het Repaircafé in gebouw het Mozaïek komen waar deskundige vrijwilligers zullen proberen die spullen te repareren.

Local2local is een coöperatie van 40 producenten uit de regio die de verbinding tussen boeren en burgers wil herstellen.

Pagina 1 van 2