zaterdag, 06 februari 2016 19:25

Sander Leussink: manager van een bijzonder project

foto's Peter de Vlieger foto's Peter de Vlieger

In het weekend van 6 en 7 februari was de DuikVaker beurs in de EXPO Houten. Een van de standhouders was het WASUB project, http://www.wasub.nl/ waarbij studenten van de TU Delft een mensaangedreven onderzeeër ontwikkelen. Bijzonder aan de WASUB is dat de projectleider, Sander Leussink, een geboren en getogen Houtenaar is.

Nadat hij eerst in Houten de lagere school heeft doorlopen, is hij na de middelbare school in Delft bij de TU gaan studeren. Afgelopen jaar heeft hij zijn Bacheler voltooid voor Technische Bestuurskunde.

 

Het WASUB team is een DreamTeam van de TU Delft. Jaarlijks bouwen zij een mensaangedreven onderzeeër. Met deze onderzeeër nemen zij ieder jaar deel aan internationale wedstrijden over de hele wereld. Het ene jaar vinden de International Submarine Races(ISR) plaats in de Verenigde Staten, en het jaar daarop is de European International Submarine Races(eISR) in Engeland. Afgelopen jaar heeft het WASUB team het wereldsnelheidsrecord neergezet voor mensaangedreven onderzeeërs, door op de ISR 7,42 knopen te varen op de 100 meter sprint!

 

Dit jaar heeft het team weer een nieuwe uitdaging. Ze willen het parcoursrecord verbreken op de European International Submarine Races in Gosport, Engeland. Bij deze race moet niet alleen een korte sprint worden getrokken, maar ook is een U-bocht en een slalom in het parcours opgenomen..

 

Het team van WASUB bestaat dit jaar uit 27 enthousiaste studenten van verschillende studierichtingen. Het team heeft de uitdaging om een optimale balans te vinden in snelheid, stabiliteit en wendbaarheid voor de te bouwen onderzeeër

Voor Sander is het als projectleider een uitdaging om alle disciplines in goede banen te leiden. Hierbij kan hij de opgedane kennis van de afgelopen jaren mooi in praktijk brengen.

 

wasub_01.jpgwasub_02.jpgwasub_03.jpgwasub_04.jpgwasub_05.jpgwasub_06.jpgwasub_07.jpgwasub_08.jpgwasub_09.jpg