maandag, 28 maart 2016 09:25

Sunita Chote, Finaliste Indian Beauty Queen met een missie

Sunita Chote, Finaliste Indian Beauty Queen met een missie foto's: Peter de Vlieger

Sunita Chote woont sinds 1989 in Houten samen met haar partner en twee kinderen (haar zoon is nu 26 jaar en haar dochter 22 jaar). Medio 2015 kwam zij vanwege een reorganisatie zonder werk te zitten en maakte zij van haar vrijgekomen tijd gebruik om mensen in haar omgeving te helpen. Van lieverlee zochten steeds meer vrouwen steun bij haar.


Passie om anderen te helpen

Sunita wil iets voor de samenleving betekenen. Samen met anderen heeft zij de Stichting CS Foundations opgericht om kosteloos trainingsprogramma’s te organiseren voor vrouwen in Utrecht en omgeving. Zij kunnen in een interactieve training van 12 bijeenkomsten leren om beter te communiceren, ervaringen uitwisselen, onzekerheid, depressiviteit en angsten overwinnen en hun zelfbeeld verbeteren.

Aanvankelijk richtte de training zich vooral op Hindoestaanse vrouwen, maar inmiddels is de belangstelling bij andere vrouwen ook gewekt en zijn er in totaal al zo’n 50 vrouwen begeleid.

Verkiezing Indian Beauty Queen in juni 2016

In januari jl. werd er door de organisatie AJSC Entertainment een oproep gedaan om deel te nemen aan de verkiezing Indian Beauty Queen. Criterium om deel te mogen nemen is dat je roots in India liggen.

Dit jaar is voor het eerst voor vrouwen de categorie “getrouwd of getrouwd geweest” toegevoegd vanuit de behoefte om meer bewustwording en draagvlak in de samenleving te creëren, dat je als vrouw jezelf niet hoeft weg te cijferen maar dat je naast je rol als vrouw en moeder je bijdrage aan de samenleving kunt leveren en je eigen passie in je leven kunt volgen. Met andere woorden het doel is om de positie van de vrouw te verbeteren.

De groep van 10 vrouwen die nu in deze categorie de finale hebben bereikt volgen als ‘Princess Indian Beauty Queen’ elke zondag een speciale training in Den Haag. De training omvat mediatraining, catwalk, dans, sporten en het doen van opdrachten individueel en in de groep.  De eerste opdracht is het bespreekbaar maken van het onderwerp: hoe ga je om met kanker in de samenleving en in je omgeving? De tweede opdracht is om scholen in India te ondersteunen door het verzamelen van schoolmaterialen voor 5000 leerlingen.

Sunita vindt het een uitdaging om aan deze verkiezing deel te nemen, om uit haar comfortzone te stappen en de doelstellingen van de verkiezing te promoten. Sunita gaat er daarnaast voor om haar passie te volgen en heeft een duidelijke missie!

 

beauty 04a

 

beauty 02a

 

beauty 5