donderdag, 16 maart 2017 13:31

De lente komt de klas in!

Vanaf vandaag 16 maart komt de lente de klas in met de natuur in de klas producten ‘Uit de bol gaan’ en ‘Zaden om te zaaien’ van BuitenWijs. BuitenWijs is de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur en milieu educatie.

Vijfendertig groepen 1 & 2 en vijfendertig groepen 3 & 4 van de basisscholen in deze BuitenWijs gemeenten krijgen de komende weken échte natuur in de klas.

De leerlingen van groep 1& 2 zien een Amaryllis bol groeien en krijgen eigen bolletjes om voor te zorgen. De leerlingen van groep 3 & 4  gaan als kleine tuinmannen aan de slag. Binnen volgen zij de ontwikkeling van een bruine boon in een potje en zaaien de leerlingen tuinkers en afrikaantjes. Buiten worden zonnebloemen, lathyrus en smaakvolle radijsjes gezaaid. Leerkrachten zetten bovendien deze producten in om de schoolomgeving aan te kleden.

Ieder schooljaar krijgen alle basisscholen van de BuitenWijs gemeenten de kans om voor iedere groep natuur in de klasproducten te bestellen. Deze producten dragen bij aan de natuur- en seizoen beleving van de leerlingen. Door het aanbod van BuitenWijs komen kinderen in aanraking met de natuur, gaan vaker naar buiten en gaan bewuster om met de wereld om hen heen.

Voor vragen of opmerkingen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor het complete NME aanbod ook eens op onze website: www.nmegids.nl/buitenwijs