zondag, 19 maart 2017 14:31

Wethouder Michiel van Liere deelt gratis zakken compost uit

Wethouder Michiel van Liere deelt zaterdag 25 maart bij het afvalscheidingsstation tussen 9.00 en 10.00 uur de eerste zakken gratis compost uit, als bedankje voor het afval scheiden.Vanaf 8.30 tot 16.00 uur kunnen alle inwoners van Houten per huishouden n zak (20 liter) gratis compost ophalen.

Het GFT dat in de grijze kliko verdwijnt, wordt verbrand in plaats van gecomposteerd. Verbranden van afvalis duurder dan composteren, dus hoe beter het afval wordt gescheiden, hoe lager de afvalstoffenhefffing is. Inwoners van Houten scheiden het afval goed. Daardoor is de heffing in Houten n van de laagste van de provincie.

Afval scheiden levert ook milieuwinst op. Van al het apart ingezamelde GFT wordt groene stroom gemaakt en van het resultaat dat overblijft ook nog schone compost. En die compost is weer een goede bodemverbeteraar voor de grond in plantsoenen, in de landbouw of in uw eigen tuin. Inwoners die een tuin hebben, kunnen het GFT ook zelf composteren en weer gebruiken voor hun tuinonderhoud.