maandag, 08 mei 2017 06:38

Terugblik op de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Houten

Het 4 en 5 mei Comité Houten organiseert jaarlijks de activiteiten die in de gemeente Houten plaatsvinden in het kader van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Het waren dit jaar weer twee bijzondere en indrukwekkende dagen, hieronder een impressie.

4 mei: herdenken

Op donderdagmiddag 4 mei hebben we samen met burgemeester Wouter de Jong en zijn vrouw en een groep van zo’n twintig Houtense jongeren en jonge statushouders een bloemhulde gebracht bij het monumentje in ’t Goy en de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Na afloop aten we samen bij jongerencentrum Enter. ’s Avonds was er een herdenkingsdienst in de R.K. kerk en een drukbezochte Nationale Dodenherdenking op het Plein, waar we veel positieve reacties op hebben gekregen. Ook in Schalkwijk vond een waardige herdenking plaats.

5 mei: Bevrijdingsvuur en Freedom on Stage

Op 5 mei organiseerden we ’s avonds voor de derde keer Freedom on Stage, dit keer in Theater aan de Slinger. Leden van Scouting Schonauwen brachten vooraf het bevrijdingsvuur naar het theater, dat daar door burgemeester Wouter de Jong werd ontstoken. Aansluitend startte in het theater Freedom on Stage. Met een stuk over vrijheid, dat leerlingen van Jeugdtheater aan de Slinger onder leiding van Mayon van der Klei speciaal voor deze avond hadden gemaakt, met ontroerende zang van verschillende zangeressen van College de Heemlanden en Houtens en met aangrijpende rapmuziek van de Syrische Uwaise.

Dank!

Het 4 en 5 mei Comité Houten kijkt terug op twee indrukwekkende dagen en dankt alle vrijwilligers (jong en oud) en organisaties die onze activiteiten op 4 en 5 mei mogelijk hebben gemaakt.

Terugkijken?

Omroep Houten heeft een impressie gemaakt van de activiteiten op 4 en 5 mei, de drie video’s staan op de site en de Facebookpagina van Omroep Houten. Een foto impressie van de herdenking op het Plein vind u hier.

Meedoen?

Vind je het leuk om in ons comité mee te werken aan de volgende herdenking en viering in 2018? Of wil je eerst weten wat het precies inhoudt om lid te zijn van het comité? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina ‘4 en 5 mei Comité Houten’.