zondag, 06 augustus 2017 15:38

Mantelzorgwaardering voor Houtense jongeren; dagje Efteling

Vorig jaar ging het jongerenwerk met een grote groep jonge mantelzorgers naar Walibi Vorig jaar ging het jongerenwerk met een grote groep jonge mantelzorgers naar Walibi

De gemeente Houten faciliteert vanuit de zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’ een uitstapje naar de Efteling, voor jonge Houtense mantelzorgers. Dit uitstapje wordt georganiseerd door ‘van Houten&co’ en vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2017.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die een ouder, broer of zus hebben die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verstandelijke handicap, een ouder die langdurig ziek is etc. Hierdoor maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere en moeten ze zich wat meer aanpassen. Of ze komen soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen, doordat ze wat vaker mee moeten helpen in huis. 
Het jongerenwerk van ‘van Houten&co’ organiseert een aantal keer per jaar een activiteit speciaal voor deze jongeren. Het doel is om deze jongeren in het zonnetje te zetten. Met een dagje ontspanning en ontmoeting met elkaar en het jongerenwerk ervaren ze dat ze er niet alleen voor staan.

Wie kunnen zich inschrijven?
Jongeren die binnen hun gezin te maken hebben met chronische ziekte, handicap of psychiatrische problematiek kunnen meedoen. Zij zijn tussen de 10 en 23 jaar oud en wonen in de gemeente Houten. De uiterlijke inschrijfdatum is zaterdag 12 augustus. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname aan deze activiteit is dankzij de Gemeente Houten helemaal gratis!
Meer informatie is te vinden op www.vanhoutenenco.nl/jonginhouten. ‘van Houten&co’, Onderdoor 160 (2e etage), tel. 030 – 7001 500.