maandag, 21 augustus 2017 10:53

Vouchers Beleef en Bewonder nu aan te vragen

Werkt u als bewoners- of vrijwilligersgroep aan een groen initiatief in uw omgeving? Dan kunt u tussen 21 augustus en 21 november 2017  vouchers ‘Beleef en bewonder’ aanvragen ter waarde van € 500 of € 1.000.

Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Als u een aanvraag indient, dan wordt deze beoordeeld door Groen aan de Buurt. Na goedkeuring ontvangt het aangevraagde voucherbedrag op het aangegeven rekeningnummer. Na de afronding van een activiteit moet een aanvrager een verantwoording naar Groen aan de Buurt sturen.

Reglement en formulier

Denkt u er aan een aanvraag in te dienen of wilt u weten of uw aan de voorwaarden voldoet? Bekijk dan het reglement. Hierin zijn de criteria opgenomen waaraan een aanvrager en de activiteit moet voldoen, alsmede enkele algemene bepalingen over de voucherregeling. In het reglement staat ook aangegeven hoe u het bestede bedrag moet verantwoorden.

Voor het aanvragen van vouchers kunt u het formulier invullen. Bij het invullen kunt u ook de benodigde documenten uploaden.

Over de voucherregeling Beleef en Bewonder

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat burgers meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht. De uitvoering van de voucherregeling is in handen van de Groen aan de Buurt organisatie met subsidie van de provincie Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van Groen aan de Buurt.