zaterdag, 07 oktober 2017 15:54

Stichting Present al 10 jaar in Houten aanwezig

foto's Peter de Vlieger foto's Peter de Vlieger

De Stichting Present bestaat al zo’n 10 jaar in Houten. Marjon Letter is onlangs de nieuwe algemene coördinator geworden. Vol enthousiasme vertelt ze over de Stichting en over de leuke projecten die tot stand komen.

“We willen een bijdrage leveren aan de Houtense samenleving” zegt ze, “We  brengen mensen die iets te bieden hebben in contact met mensen die hulp nodig hebben. We zijn eigenlijk een soort makelaarskantoor”. Het gaat hierbij vaak om vrijwilligersprojecten voor mensen die eenmalig iets willen doen voor een ander. Het kan van alles zijn: een plafonnetje verven, een tuintje snoeien, samen met iemand boodschappen doen of bijvoorbeeld een taart bakken.
Zo ging onlangs een groep jongeren maaltijden koken voor mensen die dit door omstandigheden zelf niet kunnen. Een andere groep heeft de verwilderde Jeu de Boule baan naast het gemeentehuis schoongemaakt. Het leuke hierbij was dat buurtbewoners van de Jeu de Boule baan de groep een kopje thee en wat lekkers aanboden en zelf mee gingen helpen.

Met de projecten hoopt de Stichting Present ook dat mensen elkaar ontmoeten, samen iets gaan doen en hun eigen talent ontdekken. Zoals die statushouder die graag fotografeert en filmt. Tijdens een uitvoering van ‘Zing Nederlands met me’ ontmoet hij  een maatje met dezelfde interesse. Samen gaan ze nu proberen een filmpje te maken die dan tijdens de kerstviering wordt uitgezonden.

Ook op scholen is de Stichting actief. In het najaar start het project “de Heemlanden is Present in Houten”. Het is een pilot voor de bovenbouwers in het kader van burgerschapskunde. Door groepjes leerlingen in te zetten bij een aantal projecten wordt hun maatschappelijk bewustzijn vergroot.

Er staan nog meer projecten op stapel, zoals lampjes maken voor Sint Maarten in samenwerking met de Tehniekfabriek, het project Zing Nederlands Met Me, eind van het jaar de activiteiten voor kerst, en nog veel meer. Door alle projecten wordt het een druk jaar voor de Stichting. Iedereen die mee wil doen, individueel of met een groep, is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.stichtingpresent.nl/houten of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Mijn  grootste droom” verteld Marjon “is dat de stichting zichzelf kan opheffen doordat mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Hoe fijn zou dat zijn!”

Present_01a.jpgPresent_02a.jpgPresent_03a.jpgPresent_04a.jpgPresent_05a.jpgPresent_06a.jpgPresent_07a.jpg