zaterdag, 28 oktober 2017 14:32

Gluren bij duurzame buren op 4 en 11 november

 Op 4 en 11 november aanstaande is de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen van huiseigenaren bij het verduurzamen van hun woning centraal staan.

Ook in de gemeente Houten delen mensen hun ervaringen. Heeft u in uw huis duurzame maatregelen toegepast? En vindt u het leuk om uw ervaring en kennis te delen? Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl. Daarmee helpt u anderen op weg in hun zoektocht naar het energiezuiniger maken van hun huis. 

Wij denken dat juist ervaringsdeskundigen anderen kunnen inspireren om ook met duurzame maatregelen in hun woning aan de slag te gaan. Veel mensen willen wel graag hun huis verduurzamen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt kan daarbij helpen. Of het nu gaat over de pas aangebrachte vloerisolatie, HR+-glas, zonnepanelen, warmtepomp, een geheel energiezuinige woning of het verhoogde comfort; elke ervaring is welkom! 

De Duurzame Huizen Route is dit jaar onderdeel van de Klimaatexpeditie Houten. De Klimaatexpeditie Houten is een reeks ontmoetingen over een energieneutraal Houten. Er zijn bijeenkomsten voor en door huiseigenaren, huurders, duurzaamheidsvrijwilligers, politiek, bedrijven, jongeren,... Centraal staat de vraag: wat betekent een energieneutraal Houten voor jou? En wat kunnen we – ieder voor zich of samen – doen, ook nu al? Kom het mee ontdekken op één van de vele activiteiten. De agenda blijft groeien. Meer info: www.proeftuinhouten.nl/klimaatexpeditie