zaterdag, 18 november 2017 14:26

Kookboeken 7 daagse in de Bibliotheek van Houten

foto's Els Hiemstra en Peter de Vlieger foto's Els Hiemstra en Peter de Vlieger

Tijdens de Kookboeken7Daagse, van 11 tot en met 19 november, konden Houtenaren in de bibliotheek een kijkje nemen in de keuken van ondernemers uit hun eigen woonplaats.

Op maandag was er een proeverij van hobbykoks. Dinsdagmiddag was de beurt aan EetAtelier. De heerlijke hapjes, die zij hadden gemaakt, kwamen uit het kookboek van Reinaerde ‘KookKunst’: zoals het hartig taartje met zoete ui en feta, eisalade, wortelselderijsoep en niet te vergeten de brownies. Met veel enthousiasme werden de hapjes uitgedeeld en ook opgegeten.

Woensdag stonden medewerkers van Lunchroom Deksels lekker klaar om samen met de Houtense kinderen de lekkere cupcakes te versieren. De mooiste creaties werden gemaakt. Voordat de versierde cupcakes mee naar huis gingen werden ze nog even met trots getoond.

Op donderdag was er een Italiaanse olijfolieproeverij van de kookwinkel Bij ons in de keuken. Ook werd er vrijdagavond gesmuld van de heerlijke, glanzende chocolade taart die Hans Spitsbaard speciaal voor deze gelegenheid had gemaakt. Grote en kleine mensen bestookten Hans met allerlei vragen over ‘Heel Holland Bakt’, die hij met veel plezier beantwoordde. Kinderen die door hem geïnspireerd zijn, waren zelf aan het bakken geslagen. Zij lieten hem de foto’s van hun taarten zien en kregen zijn handtekening in hun kookboek en kaarten.

kookboeken_001.jpgkookboeken_002.jpgkookboeken_003.jpgkookboeken_004.jpgkookboeken_005.jpgkookboeken_006.jpgkookboeken_007.jpgkookboeken_008.jpgkookboeken_009.jpgkookboeken_010.jpgkookboeken_011.jpgkookboeken_012.jpgkookboeken_013.jpgkookboeken_014.jpg