dinsdag, 27 februari 2018 13:55

Enquete omgevingsvisie: nu nadenken over de toekomst

De komst van de nieuwe Omgevingswet (2021) biedt nieuwe kansen om goed na te denken over toekomst van de provincie Utrecht, bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid, woonlocaties, natuur en recreatie. Kansen die de provincie wil benutten. Een heldere omgevingsvisie, met evenwicht tussen alle onderwerpen, is daarvoor de basis.

Visie ontwikkelen

Gemeenten en provincies zijn ieder bezig met het ontwikkelen van een omgevingsvisie voor de gehele fysieke leefomgeving. De gemeente voor haar stad of dorp(en) en de provincie voor het gehele gebied. Deze visies bestaan naast elkaar en vullen elkaar aan.

De eerste stap van de provincie op weg naar de omgevingsvisie is het opstellen van de Langetermijnvisie. In deze visie kijken ze één generatie vooruit. Wat is van belang om hier ook in 2050 prettig te wonen, werken en leven? De provincie maakt de visie onder ander door de komende maanden met uiteenlopende partijen het gesprek aan te gaan. Gespreksonderwerpen zijn trends en ontwikkelingen rondom thema’s als mobiliteit, landschap, energietransitie en milieu. Welke kansen zijn er, maar ook: welke uitdagingen?

Inwoners van de toekomst aan het woord

Een groep met wie de provincie ook graag in gesprek gaat, zijn mensen die nu tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Wat vinden zij belangrijk als het gaat over de toekomst van hun provincie? Val jij in deze leeftijdscategorie en wil jij jouw ideeën met de provincie Utrecht delen? Meld je dan nu aan voor het Trends, Plans en Food event op donderdag 15 maart van 15.00 tot 18.00 uur in het Huis van de provincie. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doe mee en vul de enquête in

Een andere manier om jouw ideeën met de provincie te delen, is door het invullen van de online enquête (link naar https://utrecht.typeform.com/to/BM9s83 ). Ook hierin kun je aangeven wat jij belangrijk vindt om vervolgens kans te maken op één van de acht ballonvaarten voor twee personen! Wil je meer weten over hoe de provincie zich voorbereidt op de komst van de Omgevingswet? Ga naar www.omgevingswetprovincieutrecht.nl.