vrijdag, 30 maart 2018 14:44

Sportief en actief programma voor basisscholen tijdens Koningsspelen!

Dit jaar zullen op vrijdag 20 april voor de 6e keer de Koningsspelen plaatsvinden. Maar liefst 20 basisscholen in Houten wisselen een reguliere lesdag in voor een sportief en actief programma voor hun leerlingen. Sportpunt Houten draagt een steentje bij en organiseert het Koningsrecord Baantjes Zwemmen in zwembad De Wetering.

Op de meeste scholen begint de dag met het Koningsontbijt en een warming-up met een lied en dans van Kinderen voor Kinderen. Daarna is er een sportief programma samengesteld door leerkrachten en ouders van de scholen. Dit jaar zullen ook trainers van de verschillende sportverenigingen clinics verzorgen en ook krijgen een aantal scholen ondersteuning van studenten Sport & Bewegen vanuit de Sportacademie Utrecht.

Om 10.00 uur wordt het startsein gegeven aan de leerlingen van De Fontein in zwembad De Wetering voor het Koningsrecord Baantjes Zwemmen. Samen met de leerlingen van Klavertje Vier en De Wissel wordt een poging gedaan om het record van vorig jaar te verbreken. Het belooft een dag te worden waarbij de jeugd van Houten volop in beweging is.