dinsdag, 03 april 2018 06:44

Dierenbescherming zoekt dier-sociaal medewerkers

In vrijwel het gehele land is de Dierenbescherming op zoek naar mensen voor de vrijwillige functie van 'dier-sociaal medewerker'. Het betreft een nieuwe functie waarmee de Dierenbescherming particuliere huisdierbezitters te hulp schiet bij de zorg voor hun huisdieren.

Hulpvragen komen ook vaak bij de Dierenbescherming binnen via sociale hulpverleners. Sociale hulpverleners kunnen in probleemsituaties een beroep doen op de Dierenbescherming en een dier-sociaal medewerker wanneer het dierenwelzijn in huis in het geding is.

De hulpvragen staan namelijk zelden op zichzelf. Vaak gaat er een sociaal of maatschappelijk probleem achter schuil, zoals het verlies van een dierbare, een echtscheiding of schulden.
Met vroegtijdig signaleren en evt. ingrijpen in situaties waar dierenwelzijn in het gedrang dreigt te raken, kan dierenleed worden voorkomen en de situatie voor zowel dier als mens verbeteren. Het werk van een dier-sociaal medewerker is dan ook zeker geen solo-activiteit, er wordt altijd integraal samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties.

Met de nieuwe functie wil de Dierenbescherming intensiever aan preventie kunnen doen om zo verstoord dierenwelzijn eerder te signaleren en te voorkomen. De organisatie zoekt tientallen mensen om een landelijk netwerk van dier-sociaal medewerkers te kunnen onderhouden.

Geschikte kandidaten beschikken over een ondernemende en sociale instelling en begeleiden graag dieren en hulpvragers om tot verbeteringen te komen.
Ge├»nteresseerden kunnen de vacaturetekst bekijken op: www.dierenbescherming.nl/vacatures en bellen voor nadere informatie met intake & co├Ârdinator manager Jan Jolij op 06 53526868.