donderdag, 24 mei 2018 06:30

Coördinator Nachtvlinderwerkgroep gezocht

Voor onze nachtvlinderwerkgroep van de Milieuwerkgroep Houten zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwilligerscoördinator. Wij organiseren i.s.m. de IVN Nieuwegein met een groep van 11 vrijwilligers de jaarlijkse Nationale Nachtvlindernacht in Houten of Nieuwegein voor een publiek van ongeveer 50 mensen en een kleine vlindernacht voor ongeveer 15 natuurliefhebbers.

Bij de Nationale Nachtvlindernacht is iedereen welkom en maken we publiciteit hiervoor. Nadat er een diapresentatie is gehouden over de soorten nachtvlinders gaan we naar buiten om bij een vlinderstrooproute op de bomen nachtvlinders waar te nemen en op twee lakens met een lamp. De waarnemingen worden voor landelijk onderzoek gebruikt.

We houden per jaar 's avonds twee à drie voorbesprekingen in het NME lokaal bij de kinderboerderij om alles voor te bereiden en werken met een draaiboek. De coördinator hoeft geen verstand te hebben van nachtvlinders maar ze wel leuk te vinden.

De taken zijn o.a.: contactpersoon zijn naar bestuur, werkgroepen, NME en andere mensen, overzicht houden op de uit te voeren taken, besprekingen plannen, agenda voorbereiden, bespreking voorzitten, notuleren, draaiboek voorbereiden, persbericht maken en naar het bestuurslid communicatie sturen, jaarverslag schrijven, meehelpen op de nachtvlindernachten.

Natuurlijk wordt je goed ingewerkt. Lijkt je het leuk om deze taak te gaan doen neem dan contact op met Els, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.