dinsdag, 02 oktober 2018 10:55

Sportfonds Houten: subsidiemogelijkheden voor sportieve ideeën

Sportverenigingen die een creatief idee hebben kunnen in oktober een steuntje in de rug vragen bij Sportfonds Houten. Belangrijkste voorwaarde is dat het idee een actieve en gezonde leefstijl bevordert.

Criteria

Voor een bijdrage van Sportfonds Houten geldt een aantal criteria. Deze sluiten aan bij het gemeentelijk sportbeleid en zijn vastgesteld in overleg met een werkgroep  van vertegenwoordigers uit de sportverenigingen.  Het belangrijkste is dat een activiteit bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl van de deelnemers. Je kan daarbij denken aan een nieuwe activiteit voor een speciale doelgroep, zoals 55-plussers of mensen met een beperking. Een activiteit kan ook gericht zijn op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak daarbij. Een toekenningscommissie van personen uit de sport beoordeelt de aanvragen.

Ideeën? De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld subsidies toegekend voor materialen voor kleutersport, een openlucht schaakspel, een mobiele slagkooi en de promotie- en opleidingskosten van de nieuwe sport padel.

Sportfonds Houten

Sinds 2014 stort de gemeente Houten jaarlijks een bedrag in Sportfonds Houten, dat door vertegenwoordigers van de sport wordt beheerd. Sportaanbieders kunnen twee maal per jaar een aanvraag indienen bij ons lokale Sportfonds: in de maanden april en oktober. Draagt u de sport een warm hart toe? Ook particulieren en bedrijven kunnen met bijdragen aan het fonds de sport in Houten ondersteunen.

Aanvraag indienen?

Kijk op de website www.sportfondshouten.nl voor meer informatie en een overzicht van toegekende aanvragen. Onder de kop Aanvraag Doen vindt u de criteria en het aanvraagformulier. De medewerkers van Sportpunt Houten zijn goed ingevoerd in de materie en kunnen aanvragers ondersteunen bij het opstellen van de subsidieaanvraag. Neemt u daarvoor contact op met het Sportpunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..