zondag, 03 maart 2013 11:48

Houtense G-Honkbaldag was ongekend leuk!

Op zaterdag 2 maart is door de honk- en softbalvereniging de Houten Dragons een G-Honkbal DoeDag georganiseerd. Rond half twaalf waren er circa 25 enthousiaste sporters aanwezig in sporthal de Slinger.

Het was een gemĂȘleerd gezelschap, van 13 tot 62 jaar, en ook waren er een aantal rolstoelers aanwezig. Naast de sporters waren er ook zo'n 15 vrijwilligers vanuit de Houten Dragons.

g-doedag3

Als eerste werden de spieren losgemaakt met een swingende warming-up.

Om kennis te maken met de honkbalsport waren er een aantal oefeningen uitgezet. Er moesten pionnen worden omgegooid, ballen moesten door een hoepel worden gegooid en ook het vangen werd geoefend. Uiteraard was er ook de gelegenheid om een balletje weg te slaan. De oefeningen werden afgesloten met een lunch. Voor iedereen waren er broodjes, drinken en een stuk fruit.

g-doedag2 Daarna werden de spieren weer opgewarmd door een oefening waarbij een aantal sporters zo snel mogelijk ballen uit een vak moesten gooien, terwijl de sporters buiten het vak de ballen er weer zo snel mogelijk in het vak te gooien. In korte tijd was iedereen weer opgewarmd en werd er begonnen met een tweetal wedstrijdjes. Een aantal keer vloog de bal ver buiten het speelveld en kon er een aantal keer een homerun worden gemaakt. Maar ook als de slag wat minder ver was, was het plezier er niet minder om.

Filmpje via omroep Houten.

Om drie uur werd de dag afgesloten met een groepsfoto. De sporters kregen als herinnering een G-honkbalsleutelhanger en mogen ook nog drie keer meetrainen bij de Houten Dragons. Het zou heel mooi zijn als er binnenkort een volledig G-honkbalteam kan beginnen in Houten.

Al met al was het een hele gezellige en sportieve dag. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rotary-club, Plus Supermarkt de Borchen, KNBSB en Sportpunt Houten. Allen dank voor jullie (financiele) steun waarmee we deze dag tot een succes konden brengen.

Grote dank ook aan de vele vrijwilligers, leden en niet leden, die bij de opbouw, de afbouw maar vooral leuke begeleiding van de G-Sporters betrokken waren. Echt top!

Is G-Honkbal iets voor jou, wil je mee doen in het G-Team, meldt je dan aan voor 3 proeftrainingen of wordt gewoon meteen lid.

g-doedag1

 

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/club-nieuws/272-houtense-g-honkbaldag-was-ongekend-leuk