woensdag, 17 oktober 2018 13:27

Jongeren zingen iedere vrijdag samen in Enter. Ook iets voor jou?

Zangdocente Emily van Orsouw van het Houtens Muziek Collectief, begeleidt in Jongerencentrum Enter elke week met veel enthousiasme een groepje jongeren die samen liedjes zingen.

Savannah-Rose (15 jaar), deelneemster sinds het begin: “Het is leuk om iets te doen te hebben in je vrije tijd, op de vrijdag, net voor het weekend. Even iets anders dan school. Eerder zat ik na schooltijd vaak thuis, maar nu heb ik een leuke besteding van de vrijdagmiddag!” Lieke (15): “Ik leer beter te zingen. Ik hoor echt een verschil met anderhalf jaar geleden, toen ik voor het eerst mee ging doen. Ik heb geleerd te durven zingen. In zo’n groepje met z’n allen durf je beter voluit te gaan, we steunen elkaar hierin.” Larissa (15) doet ook al een tijdje mee en vindt het vooral leuk om met een groepje samen te werken. “Liedjes klinken veel leuker als ze meerstemmig te zijn. Je wordt er veel socialer van en je durft meer te zingen in het openbaar.”

Lieke heeft eerder een jaar zangles gehad, privéles. Ze merkt nu dat ze in een groepje zingen veel leuker vindt en dat ze meer durft dan tijdens privéles. Savannah-Rose en Larissa hebben nooit zangles gehad. Savannah-Rose: “Ik vond mezelf een valse kraai. Maar ik dacht; ik doe het, pech wat iedereen ervan vindt! Het gaat om de lol, niet om professioneel zingen. En daardoor kun je het steeds beter!”

“We treden ook weleens op, meerdere keren per jaar. Bijvoorbeeld tijdens het zangcafé en de voorzingavond van Emily”, aldus de meiden. Emily voegt toe: “Optreden is alleen voor degenen die dit willen, maar is zeker geen verplichting als je aan dit zanggroepje meedoet.” “Je krijgt geen huiswerk mee, zoals je vaak bij privéles wel krijgt. Bij dit groepje hoeft dat niet, alleen als je zelf zin hebt om thuis extra te oefenen”, voegt Emily toe. De meiden vertellen: “We zingen de liedjes die wij zelf willen zingen. En soms doet Emily een voorstel als we zelf geen idee hebben.”

De meiden hopen dat er snel nieuwe deelnemers komen, want dat maakt het alleen maar gezelliger! “Ook jongens zijn welkom!”, aldus de meiden.
Dit zanggroepje is elke vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur. Jongeren uit de gemeente Houten, tussen 14 en 23 jaar, kunnen zich hiervoor inschrijven door contact op te nemen met ‘van Houten&co’ via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De eigen bijdrage is slechts twintig euro voor vier maanden.
Eerst een keertje kijken of het iets voor je is? Een proefles is mogelijk.

‘van Houten&co’, Jongerencentrum Enter, Hefbrug 1, tel. 030-7001530.