maandag, 19 november 2018 18:25

Beste schoolsportinitiatief geïntroduceerd tijdens het Sportgala Houten!

Het Sportgala Houten voegt een nieuwe categorie toe aan het prijzencircus. Middels het Beste Schoolsportinitiatief worden het basis- & voortgezet onderwijs gestimuleerd om aandacht te hebben voor sport, bewegen en gezondheid tijdens schooltijd.

Het Sportgala Houten vindt plaats op 4 februari 2019. Jaarlijks worden er diverse prijzen uitgereikt tijdens het Sportgala Houten, waaronder Sporter, Sporttalent, Sportploeg en Sportvrijwilliger. Dit jaar wordt hier het Beste Schoolsportinitiatief aan toegevoegd.
Het Sportgala Houten vindt het belangrijk dat ook binnen het onderwijs meer aandacht komt voor sport, bewegen en gezondheid. Scholen doen vaak al hun uiterste best om de jeugd voldoende te laten bewegen, maar soms is realisatie van praktische ideeën lastig.Middels het Beste Schoolsportinitiatief wil het Sportgala Houten scholen, zowel het basisonderwijs als het voorgezet onderwijs in Houten, aansporen om gezamenlijk met hun leerlingen tot nieuwe initiatieven te komen om (nog) meer uit het bewegen te halen tijdens schooltijd. Gezamenlijk nieuwe ideeën bedenken, met leerlingen, door leerlingen. Of het nu gaat om een nieuw speel-/beweegonderdeel op het schoolplein of voor alle leerlingen nieuwe sportschoenen om dagelijks een rondje langs de school te rennen, je kan het zo gek niet bedenken!
We zoeken vooral nieuwe initiatieven die realiseerbaar zijn in samenwerking met het JOGG en vooral vanuit de leerlingen zelf komt.Aanmelden

De criteria zijn te vinden op www.sportgalahouten.nl, evenals hoe deze initiatieven aangeleverd kunnen worden. Initiatieven kunnen aangemeld worden tot en met  zondag 16 december. 
Ook voor alle andere categorieën kan digitaal aangemeld worden tot deze datum.

Vragen over het Beste Schoolsportinitiatief, andere vragen over het Sportgala Houten of wilt u samenwerken? Neem contact op met Jolijn Hoek-van de Giessen, 06-23620482, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
=======================================================