dinsdag, 05 februari 2019 11:02

Winnaars 8e Sportgala Houten

foto Femke Linders foto Femke Linders

Afgelopen maandagavond 4 februari zijn in een sportieve en feestelijke setting de winnaars bekend gemaakt van het 8e Sportgala Houten!

Met een spectaculaire opening door Stardance in samenwerking met Bigband Houten werd bekend gemaakt dat Stipt Payroll Heren 1 van Handbal Houten er met de prijs voor Sportploeg van het Jaar vandoor gingen. Met het winnen van de landelijke eredivisie handbal schreef de ploeg Houtense clubhistorie.
Dat je ook op oudere leeftijd nog van onschatbare waarde mag zijn voor je club bewees de baanonderhoudsploeg van TC Atalanta. Vijftien, strak in het pak geklede heren, gingen er met de prijs Sportvrijwilliger van het Jaar vandoor.
De jury van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap sporttalentprijs heeft het dit jaar lastiger dan ooit gehad. Met maar liefst drie nominaties ontving uiteindelijk volleyballer én beachvolleyballer Rik Damen de zilveren wisselbokaal van het OLVB. Om voor beide sporten uit te komen in het nationale team leverde hem lovende woorden op van de jury en een cheque van € 1200,-.
Tienjarig skitalent Anouk van Maren werd verrast met de aanmoedigingsprijs en ontving een mooie cheque van € 450,- ter ondersteuning voor het uitoefenen van haar sport.
De twee basisscholen St. Michiel uit Schalkwijk en de Van Harte School ontvingen beiden een prachtige cheque van maar liefst € 1000,- voor verdere uitwerking van hun Beste Schoolsportinitiatief. De school uit Schalkwijk gaat aan de slag met het project ‘de Boom met Regenboogvruchten’ en de Van Harte School wil vanaf volgend schooljaar starten met ‘Fit- & Talentlessen’ voor de groepen 4 tot en met 8.
De avond werd zoals altijd afgesloten met de uitreiking van de prijs voor Sporter van het Jaar. Waar vorig jaar Michiel van Rijn (Shaolin Kempo) net naast de prijzen greep mocht hij dit jaar wel het Sportgala Houten beeldje van burgemeester Wouter de Jong in ontvangst nemen. Zijn gouden plak op het wereldkampioenschap in Budapest afgelopen jaar leverde hem deze prachtige prijs op.

Heeft u dit feestje gemist, kijk dan de livestream terug op de website van Omroep Houten of bekijk een sfeerimpressie op www.sportgalahouten.nl.