woensdag, 06 maart 2013 07:50

Vrijwilligerswerk voor scholieren

Sinds schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor iedereen die op het voortgezet onderwijs zit. Tijdens deze maatschappelijke stage, ook wel MaS genoemd, doet de leerling gedurende 30 uur vrijwilligerswerk.

Dat kan bij allerlei organisaties, denk aan sportclub, verzorgingshuis of welzijnswerk. De enige voorwaarde die gesteld wordt aan de MaS, is dat het vrijwillig is, dat het voor een maatschappelijke organisatie gebeurt en dat de jongere zich inzet voor iets of iemand waar hij zelf niet per se beter van wordt.
Het jongerenwerk ziet de MaS als een kans om jongeren kennis te laten maken met hun eigen ‘kunnen’. eren die, om welke reden dan ook, normaal gesproken niet snel met het jongerenwerk in aanraking komen, doen dat nu wel door de grote variatie aan vacatures die het jongerenwerk biedt. Ook biedt het jongerenwerk jongeren die net wat meer sturing of begeleiding nodig hebben dan wat een gemiddelde organisatie kan bieden een zogenaamde ‘MaS op maat’, met voldoende begeleiding en waar uit gegaan wordt van wat de jongere kan en dus waar zijn kracht ligt. ring leert, dat jongeren die een MaS bij het jongerenwerk hebben gelopen zich na afloop van de MaS willen blijven inzetten voor het project of de activiteit die ze hebben gedaan...

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/maart/06/vrijwilligerswerk_voor_scholieren