donderdag, 28 februari 2019 14:29

Kom helpen broeihopen omzetten voor de ringslangen

Ieder jaar doorzoeken we de ingezakte broeihopen voor de ringslang naar lege ringslang eieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn. Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen. Dit doen we met takken, bladeren en paardenmest. Zo kan het lekker broeien en dat is nodig want Nederland is anders te koud om ringslangen eieren uit te broeden.

Omdat er steeds minder natuurlijke gelegenheden zijn waar de ringslang haar eieren kunnen leggen helpen we hen zo een handje. Zonder jullie hulp lukt het ons niet om dit voorjaar 8 broeihopen om te zetten dus we hebben weer veel mensen nodig en het wordt heel gezellig! Doe je mee?

Data:Zaterdag 16 maart van 10.00 tot 13.00 uur een extra gezinsochtend broeihoop omzetten voor gezinnen waarbij de kinderen centraal staan. Start op het erf bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat Marsdijk 5 (achter Nieuw Wulven) met drinken en voorlichting over de ringslangen, daarna een broeihoop omzetten in Nieuw Wulven. De Gezinsochtend broeihoop omzetten is een initiatief van de Ringslangenwerkgroep Houten, Groen Doet Goed, de NME Houten en Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat.

Zaterdag 23 maart van 9.00 tot 13.00 uur in Nieuw Wulven voor volwassenen waarbij kinderen ook van harte welkom zijn, mits de ouders zelf op hen letten. We werken in 2 ploegen. Vanaf het fietspad dat langs het spoor loopt kun je ons vinden.

Zaterdag 6 april van 9.00 tot 13.00 uur in Nieuw Wulven (als 23 maart)
Wij hebben rieken en ander gereedschap om mee te werken en kleine rieken voor de kinderen maar als je hebt neem een riek of schop mee en eventueel tuinhandschoenen en tuinschepjes. Er is koffie, thee en fris maar neem je lunch mee of nog iets te drinken.

Meld je aan of mail ons als je vragen hebt en vermeld welke dag je wilt komen helpen, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.